zaterdag 7 juli 2012

Waar blijft die endorfine nou!!!!.....

Zo nu even een kort blogje over mijn hardloopprestaties. Het schema wat ik aanhoud is vol te houden, maar het is best pittig. Ik moet van mijzelf minimaal 3 keer per week hardlopen en als het even kan vier keer.

Daarnaast probeer ik ook nog eens mijn conditie op te vijzelen door twee keer per week in de sportschool rommelen. Niet dat ik daar veel doe, maar een beetje fietsen, lopen en roeien staat meestal wel op het programma. Alle beetjes helpen zou ik zeggen. Al met al ben ik per weer week een dag of vier, vijf in de weer.

Nogmaals, het is vol te houden, maar een hoop is ook afhankelijk van mijn werk. Zoals jullie weten ben ik een timmerman en dat is lichamelijk soms erg zwaar. Laats bijvoorbeeld stond ik in de stromende regen twee schuurdeurtjes af te hangen met als eindresultaat dat ik de rest van de dag als en natte druif verder moest. ’s-Avonds was ik dus gesloopt, waren mijn spieren behoorlijk koud en stijf met het resultaat dat ik eigenlijk geen zin meer had. Maar ja, Fleur had ook vaak geen zin in de chemo en toen riepen wij ook altijd “geen zin is geen reden”. Als ik daar dan aan denk dan kan ik niet anders en raap ik mezelf bij elkaar en ga dan toch iets doen. Eenmaal klaar, tsjaaaaa……dan ben ik blij dat ik heb doorgezet.

Toch is er iets wat ik niet begrijp aan dat hele hardlopen. De meeste mensen hebben maar over het stofje endorfine wat aangemaakt wordt tijdens het lopen. Dit is een stofje wat je gelukkiger en rustiger moet maken. Nou, en als ik het zo bekijk ben ik weer de gelukkige die dat endorfine dus niet aanmaakt en echt rustig word ik er niet van en kan tijdens het sjokken alleen maar denken dat ik mijn grote bek eens moet houden.

Toch heb ik wel het idee dat ik goed bezig ben. Normaal gesproken loop ik het rondje wat er in mijn hoofd zit en een keer per week zoek ik mijn grens op. Niet dat ik me dan kapot loop, maar na zo’n “zware” training merk ik aan mijn lichaam dat ik weer een stapje verder ben gekomen.

Daarnaast doe ik alles zelf. Ik het begin heb ik wat schema’s aangehouden van internet, maar al vrij snel was ik erachter dat dat niets voor mij was. De hele weg kijk ik dan op de klok en kan dan niet wachten totdat ik weer mag wandelen. Het schema werd ook steeds zwaarder en het idee dat ik twee keer 15 minuten moest lopen met twee minuten rust brak mij op. Ook heb ik na lang twijfelen besloten om me niet aan te sluiten bij de plaatselijk hardloopvereniging. Zo’n clubje werk waarschijnlijk erg goed. Je word verdeeld in groepjes en loop ook met mensen van jou niveau en uiteindelijk wordt je op een verantwoordelijk manier begeleid.

Klinkt allemaal fijn, maar wat mij tegen de borst stuit is het moeten. Ten eerste weet ik dat ik niets moet maar mag, maar aangezien ik niet heel veel tijd meer heb moet ik wel. En ik heb een pesthekel om elke keer te moeten. Lekker vaag weer, maar ik bedoel eigenlijk dat ik wil lopen wanneer ik het wil. Bij zo’n clubje moet je bijvoorbeeld om zeven lopen en dan moet je dus aanwezig zijn. En aangezien ik graag mijn eigen touwtjes vasthoud heb ik dus besloten om het op eigen houtje te doen. Nu loop ik wanneer ik dat wil. Dit kan dus om zeven uur zijn, maar het gebeurt ook wel een dat dat om half tien ’s-Avonds is.

Of dit slim is weet ik niet, maar verlopig kan ik jullie melden dat ik van de week 45 minuten heb gelopen en dat ik aan het eind nog over had. Een goed teken en ik was voor de eerste keer ook trots op mijzelf. 45 minuten lieve mensen, voor de een zal het een lachertje zijn, maar voor mij is dit al een hele prestatie. Nu nog maar een minuut of 90 erbij en ik ben er klaar voor. 90 + 45=135 minuten…135 minuten en dat binnen nu en twee maanden. Pffffftttt…..ik moet er niet aan denken en hoop ook snel dat mijn lichaam die endorfine weet te vinden.

Oja, en niet voor het een of ander, maar ik loop voor het goede doel. Diegene die nu al iets hebben gestort héél erg bedankt en ik hoop heel erg hard dat er nog veel meer bijkomt. http://www.metakids.nl/actie/detail/Joost_loopt_voor_Metakids/

Tot morgen, overmorgen of overovermorgen.

Laafje Joost


woensdag 4 juli 2012

We zijn op zoek naar de maker van dit filmpje....

Zit je even voor de lol te surfen op het internet kom je ineens dit tegen. Wie dit heeft geplaats zouden we niet weten en uiteraard zijn wij op zoek naar de maker van dit mooie filmpje.

Laafje Joost