donderdag 11 november 2010

Maling aan een ander

Het vorige blog was er één die vanzelf ging. Ik wilde iets anders kwijt, maar plotseling stond het er. Nu zal ik proberen in het kort de afgelopen twee dagen te omschrijven. Kort...jaja...het zal weer een lange worden. Weet je, ik zie het wel en heb lekker schijt aan jullie. Grove taal, maar dat heb ik geleerd bij de psycholoog. Ja, lieve kijkbuiskindertjes van me we zijn weer bij de levende klaagmuur geweest.

We gingen er heen met het idee van "is het wel nodig", maar onbewust was het uurtje zo weer vol. Het woordje schijt heeft hij uiteraard niet gebruikt, maar daar kwam het wel op neer. Wij hebben aangegeven dat we soms het gevoel krijgen dat iedereen denkt dat het nu wel goed is met Fleur en we bang zijn dat mensen ons lastig vinden. Ik weet dat het niet zo is, zie link onder aan dit blog, maar kan die gedachten moeilijk opzij zetten. De goede man heeft ons duidelijk gemaakt dat we hier toch makkelijker mee moeten omgaan en "maling" moeten hebben aan degene die iets over ons denken. Met andere woorden "krijgen jullie het lazerus maar"!!!!!!

Met Fleur gaat het trouwens iets minder. Ze slaat zich er nog steeds goed doorheen, maar de bijwerkingen van Hermes worden goed zichtbaar. Om te beginnen is ze......jullie raden het al MOE, maar ook de huid gaat nu verkleuren en het litteken onder haar oksel is een heel klein stukje open. Morgen ga ik samen met me meisje naar het Sophia en hebben een gesprek met Van Rij, de radioloog. Deze zal het litteken goed bekijken en gaat waarschijlijk zeggen dat het even niet anders is en dat het in de toekomst vanzelf weer dichtgaat. Het verhaal over het vele drinken zal ik ook nog even aankaarten, want ik ben er van overtuigd dat het wel door HERMES komt.

Naast de kleine zorgen van HERMES maken we ons ook een beetje druk om haar rug. Bij het wakker worden klaagt ze al, moet de hittepit opgewarmd worden en gaan de eerst pijnstillers erweer in. Tegen het eind van de dag is de pijn te erg en is een tramalletje de beste oplossing. Tramal is een mooie pijnstiller, maar veroorzaakt wel opsipatie. Voor degene die niet weten wat dit betekend, opsipatie zijn harde drollen die je moeilijk eruit kan schijten en om die harde drollen eruit te krijgen is forlax nodig.

Blijft wel het feit dat we eigenlijk niet weten waar die pijn in haar rug vandaan komt. We denken nog steeds dat het de vermoeidheid is, maar de gedachten dat het wel eens iets anders kan zijn schieten met regelmaat door de bovenkamers. Aanstaande maandag hebben we toch een geprek met mevrouw Van der Sluis en zullen dit "probleem" even aankaarten en zijn benieuwd naar haar antwoord.

Jullie voor nu veel plezier en geniet, net zoals ons, van alles en iedereen om je heen en maak er een mooie dag van. Tot over 24, 48 of 72 uurtjes.

http://joost-nicole.blogspot.com/2010/10/een-gewoon-weekend.html

Joost

6 opmerkingen:

  1. Lief broertje

    ik vind jullie totaal niet lastig en ook wij weten dat Fleur en dus ook jullie nog een hele lange weg hebben te gaan.
    Zou wel fijn en simpel zijn als het nu inderdaad allemaal heel goed zou zijn met haar. Zou je een hoop zorgen en zenuwen sparen, maar helaas is het nog niet zover.
    Hoop dat de bijwerkingen echt niet meer gaan worden dan dat ze nu al heeft.
    Ennuh....let op jullie zelf en heb schijt aan anderen.

    Dikke kus van je zus XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is nou eigenlijk klagen? Jullie situatie duurt al 14 maanden. Niet zo lang (hallo) als alles lekker loopt, maar dat loopt het niet. De psych heeft wel gelijk dat je "lak" aan anderen moet hebben, maar buitenstaanders zullen soms ook niet weten "hoe" te reageren. De situatie is ook zo kl... maar daar kan jammergenoeg niemand iets aan veranderen, jullie niet, wij niet en buitenstaanders al helemaal niet.
    Kom ophè knul, ondanks alles zeg ik: "zet 'm op en veel sterkte". Er komen vast weer betere tijden, hou je maar aan je moedertje vast (in mijn hart ben je nog steeds mijn kleine jongen)
    Sterkte
    mama

    BeantwoordenVerwijderen
  3. lieve mensen, als jullie willen zeuren of klagen hebben jullie daar alle recht toe, jullie maken een kut tijd mee en dat is nog heel zacht uitgedrukt. Tuurlijk gaat het niet goed met Fleur dat kind heeft godverdomme kanker en krijgt allerlei troep in haar lijfje om die moordenaar uit te roeien en dan niet te praten over die stralingen en alle andere shit. Jullie zijn niemand tot last, en als mensen dat wel vinden moeten jullie ze heel heel ver van jullie afduwen en uit jullie leven bannen want deze negeatieve energie kost alleen maar veel en win je niet van, jullie moeten de positieve energie die jullie zo nodig hebben uit de mensen halen die jullie wel begrijpen,. Lieve schatten jullie zijn kanjers en ik ben blij dat ik jullie zaterdag weer mag knuffelen.
    Dikke kus Esmee

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik wil jullie alvast heel, heel veel plezier wensen dit weekend en ik hoop dat je tent inmiddels staat. Moest wel aan je denken in deze storm ;-)

    Hoe laat moeten jullie maandag aantreden? Wij zijn er omstreeks 12.00 uur, wellicht dat we elkaar even "live" spreken.

    Goed weekend allemaal enne.... een dikke, vette proficiat vanuit Breda!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ach Joost toch, wat nou klagen.......al die ellende die jullie en Fleurtje mee moeten maken
    nou....ga er maar aan staan.
    Je had al een brede rug, maar Joost, hij moet nog veeeeeeel breder worden.
    Laat iedereen maar het zijne ervan denken want uiteindelijk zitten jullie ermee en heb er dus inderdaad maar "schijt" aan wat een ander ervan vindt!!
    Blijf je hart lekker luchten en jammer er wat mij betreft maar lekker op los.
    Heel veel sterkte weer en ik hoop dat de meiden een fantastische verjaardag zullen hebben.
    Liefs Maria en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve Joost,
    Stop het denken wat een ander er wel niet van zou vinden! Je hebt genoeg aan je hoofd, en dat zijn jou vier kanjers.
    Voor Fleur hoop ik dat de vervelende bijwerkingen niet erger worden.
    Blijf bidden voor positieve uitslagen, en hoop dat Hermes de boosdoener is van de moeheid en de rugpijn. Nog een goeie week dan is Dan heeft Hermes zijn werk gedaan.
    Dikke kus, Conny

    BeantwoordenVerwijderen