zondag 19 augustus 2012

Een jaar zonder Fleur.........

Goed nu even een kort blogje rondom de sterfdag van onze lieve Fleur. Op 9 augustus is mevrouw overleden en netzoals haar geboortedag wilde we dit niet zomaar voorbij laten gaan. We wisten al weken geleden dat we een wensballon voor haar wilde oplaten, maar die krengen waren in Nederland nergens meer te verkrijgen. We zullen ongetwijfeld de verkeerde winkels bezocht hebben, maar het feit was en bleef dat we zonder ballon naar Belgie vertrokken. Na een rondje internet op de camping waren we eruit en op 9 augustus zouden er bij de receptie 2 grote wensballon worden afgeleverd. De avond ervoor kregen we een mailtje dat er problemen waren met de betalingen. Kutzooi.....hebben wij weer. Vlug even alles nagekeken en volgens onze rekening was er dus wel betaald. Met andere woorden, er was geen ballon en het geld zweeft nu nog steeds ergens rond.


De hele dag brande er een fakkel voor Fleur

Geen ballon, dan maar vuurwerk. We zitten immers in Belgie en volgens een hoop mensen kun je dat op elke hoek van de straat kopen. NIET DUS!!!!! Na wederom een rondje internet hadden we in Houyet een klein duister zaakje gevonden met een klein beetje vuurwerk. We wilden het simpel houden, maar we kwamen al snel thuis met een iets te grote uit de kluiten gewassen romijnsekaars. Het was iets te link dus we hebben uit voorzorg de eigenaar van de camping om toestemming gevraagd. De goede man snapte het helemaal, alleen moest het gevalletje wel op het voetbalveld worden afgestoken en niet tussen de tenten. Alles was dus gerelgeld dus nu moesten we wachten totdat het donker was.

Elders werden ballonnen opgelaten

Maar goed, jullie zitten waarschijnlijk niet te wachten op het vuurwerkverhaaltje en willen liever weten hoe wij de dagen zijn doorgekomen. Nou...tjsaa....ehhhh....het viel niet zullen we maar zeggen, maar we waren toch wel blij dat we niet thuis waren. Op een bepaalde manier hadden we op de camping toch wat afleiding en dat was wel prettig. Dit betekende niet dat we er niet mee bezig waren, integendeel. De hele tijd denk je aan een jaar geleden. Toen deden we dit en toen deden we dat. Nee, het enigste wat je doet is dagenlang de film terugdraaien en na verloop van tijd zit het emmertje vol en wordt er hier en daar een traan gelaten.


Voor onze lieve Fleur

Uiteindlijk is het dan zover en is het avond. De mensen die op ons veldje stonden wisten ondertussen overal vanaf en gingen gezellig mee naar het voetbalveld. Nou ja gezellig, gezellig is niet het juiste woord. Ze gingen mee om te kijken. Al met al stonden we daar met een mannetje 20 te staren naar een romijnsekaars die achteraf iets heftigger was dan we dachten. Acht enorme knallen met acht hele mooie bloemen kwamen tevoorschijn. De bewaking wist er vanaf, maar kwam toch snel even polshoogte nemen, want dit was niet helemaal de afspraak. Eenmaal weer terug op het veld konden we de vuurkorf van de buren lenen en onder het genot van een drankje en Fleur haar muziek zijn we uiteindelijk om 2.00 uur allemaal naar bed gegaan.


Even een moeilijk momentje

De volgende dag hebben we de vouwwagen opgebroken en om een uurtje of 20.30 uur waren we weer veilig thuis. Dat de buurt Fleur niet was vergeten werdt ons snel duidelijk. De stoeptegels bij het rekje achter ons huis was om getoverd tot een ware tekening. De kinderen hadden zich uitgeleefd en dat was erg fijn om te zien.

Weer thuis
Voor de rest zijn er door diverse mensen wensballonen opgelaten en op Curacau heeft iemand aan Fleur gedacht terwijl ze op het strandje liep waar Fleur zich niet ziek voelde. De brievenbus van ons huisje was ook niet overgeslagen, de bloemist weet nu ook weer waarom hij bloemen verkoopt, Nicole haar facebook klapte uitelkaar en dan hebben we het nog niet eens over de vele smsjes die we per telefoon kregen. Bij deze willen we ook iedereen bedanken voor alle lieve berichtjes en het doet ons goed om te zien en te horen dat Fleur nog niet vergeten is.


Laafje Joost

7 opmerkingen:

  1. dit meisje zal nooit vergeten worden, ook niet door een onbekende bloglezer...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze zal er altijd bij zijn.... altijd! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Nicole, Joost en Roos,

    Zelf ben ik geen persoon die contact houdt met gezinnen na een 'wensvervulling'. Ben daar een te emotioneel, gevoelig persoon voor. Wel bewaarde ik altijd alles wat ik kreeg. Zo kwam ik net bij het opruimen een briefje tegen. Een briefje met daarop trots, zelf door Fleur geschreven blogadres en deze site van jullie.

    Terugdenkend aan de mooie, bijzondere dag, opende ik deze site. En werd er stil van, heel stil...
    Jullie lieve, vrolijke, sterke, dappere en vooral zorgzame zusje van Roos heeft de strijd verloren.
    Hier zijn geen woorden voor...

    Jullie hadden het over sterretjes in de ogen op de 'wensdag', ze zal nu schitteren als een ster in de hemel en over haar kleine zusje waken.

    Het is een bijzonder meisje en zal ze altijd een plekje in mijn hart houden.

    Liefs Patricia (Doe een Wens)


    BeantwoordenVerwijderen
  4. Was het niet zo dat hoe "harder" het vuurwerk knalde hoe "beter" het was voor Fleur????

    Dus dat stukje "iets heftiger dan we dachten" zal uiteindelijk ook wel op zijn plaats zijn....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve familie,

    Veel geschreven heb ik niet op jullie blog. Wel elk bericht gelezen en meegeleefd. Dapper meisje Fleur. Helaas de strijd verloren. Wat een bijzonder herdenking hebben jullie gehad. Wat spreekt er een liefde uit. Wat zulle jullie lieve Fleur missen. Soms zijn goede woorden niet te vinden. Is meeleven alles wat je kan doen en kan laten weten. Weet dus ook dat ik dat doe. Wat een dappere en moeilijke strijd. Zo gevochten, niet gehaald.

    Jullie lieve Fleur zit altijd bij jullie in het hart. Ik weet dat het al wat dagen geleden is dat Fleur een jaar is overleden, maar besef alsjeblieft dat elk woord wat ik hier schrijf uit mijn hart komt en gemeend is. Ik heb het hele verhaal gelezen en vaak met de tranen in de ogen.

    Jullie dappere meisje is bij jullie. Altijd. Overal. In het hoofd in het hart en in de handen. Ze zal waken over haar zusje Roos. Ze zal altijd van jullie houden. Zoals jullie ook altijd zullen houden van haar. Ik lees met bewondering mee. Wat een kracht had Fleur. Zelfs nu ze in de sterrenhemel straalt is zij krachtig. Wat een kracht had en heeft jullie gezinnetje. Respect.

    Ik kwam jullie blog tegen op de blog van Lowie. KanjerGuusje. Een tijd geleden. Elk blog bericht heb ik (terug)gelezen. Jullie lieve dochter is met recht ook een kanjer. Hetzelfde geld voor haar zusje en voor jullie. Megakanjers. Wat zullen jullie trots zijn op haar en op Roos. Trots mogen jullie ook op jullie zelf zijn.

    Hele dikke knuffel uit het Noorden van Nederland.
    S

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve mensen,

    niets aan toe te voegen.

    Liefs.....onbekende bloglezer Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat ben ik blij voor julie 3 weer iets waar jullie weer naartoe kunnen leven.
    te oud zijn jullie zeker niet,ik hoop voor nicole een hele fijne zwangerschap en geniet van iedere dag ,en voor roos is het waarschjnlijk ook leuk om straks mee te mogen moederen.
    ik wens jullie veel geluk een fijne tijd en een leuke baby toe.

    p.s marije en ellen vinden het erg jammer dat er geen contact meer is wie weet ooit liefs tante ineke

    BeantwoordenVerwijderen