zondag 25 oktober 2009

De bijwerkingen

Een minder leuk iets van dit zijn de bijwerkingen. 1 van de chemo's zorgt er dus voor dat het zenuwenstel wordt aangetast. Fleur heeft daar heel veel last van en met name haar kaken. kauwen en slikken is nu dus een probleem. Met pijn en moeite drinkt ze wel de zelfgemaakte shakes van Nicole op. Het vaste voedsel is dus even aan de kant gezet.
vermindere spierkracht in de onderbenen is daar ook een onderdeel van. Ze zegt dat ze wiebelbenen heeft. Plassen op de wc gaat prima, maar we moeten wel meelopen want ze is bang dat ze valt. Soms zakt ze ook zomaar inelkaar. In de weekenden gaat het tot nu toe het beste. Om de pijn te onderdrukken hebben we daarvoor medicijnen. Ze werken niet gelijk en het moet opgebouwd worden. De bedoeling is 3 keer daags 1 pil, maar dat is ondertussen al 3 keer daags 3 pillen. de bijwerkingen die dit weer geven daar word je ook niet vrolijk van. Naar school is ze ook al een tijd niet geweest. Reden nu is dat ze bijna geen conditie heeft en dat ze dus heel snel moe is. School is keihard bezig om daarvoor een passende oplossing voor te zoeken.
Ook het haar op het hoofd moest eraan geloven. Na 10 dagen begon het haar al los te laten en na 13 dagen waren het al hele plukken. Na een goed gesprek met Fleur hebben we besloten om de kapper te laten komen (iemand van school) en die mocht het eraf scheren. Dat was wel een erg vervelend moment. Roos is bij dit ook aanwezig geweest, want we vonden wel dat zij dit moest zien. Al met al valt het alemaal wel tegen. Hebben ondertussen een stapel pillen thuis liggen waar we een olifant mee kunnen omleggen. En dat de chemo ondertussen is begonnen is nu wel duidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten