zondag 8 april 2012

Leer nu eens te genieten....

Zo lieve mensen daar zit ik dan. Met me hol en benen op de bank, de hond ligt heerlijk op mijn schoot en omdat we begonnen zijn met het opknappen van de woonkamer is mijn uitzicht een gezellige muur van beton. Daarnaast is ook nog een april, een van de zwaardere maanden van het jaar. Waarom???

Voor veel mensen is april “gewoon” een maand zoals alle anderen, maar voor ons is dit de maand dat Fleur bij haar zelf weer een vernietigend monster had ondekt en uiteindelijk kregen we op 12 april 2011 ook nog eens definitief te horen dat het ziekenhuis op medisch gebied niets meer kon doen en dat onze Fleur dood zou gaan.

Nog geen jaar verder is onze lieve schat dus dood. De film van toen herbeleven we bijna elke dag weer, terwijl de wereld om ons heen “gewoon” gezellig doordraaid. Om ons heen merken we goed dat er steeds minder over Fleur wordt gesproken. Dit hoort bij het proces en dat is ook iets wat we accepteren, maar waar we wel een bloedhekel aan hebben is dat er ook mensen zijn die de vraag “hoe is het nu met jullie” ontwijken en vervolgens doen alsof er niets aan de hand is. Lieve mensen even voor de duidelijkheid, DIT VINDEN WIJ NIET LEUK EN DAT DOET ZEER!!!! Nu weten we ook wel dat het voor veel mensen “alweer” 8 maanden geleden is dat Fleur is overleden, maar voor Roos, Nicole en mij is dit dus “pas” 8 maanden.

Zo….pffffft……dat is eruit en nu even over de Pasen die voor de deur staat. Nicole en ik zijn van plan om gezellig tweede paasdag naar een woonboulevard te gaan om samen met Roos naar meubels te gaan kijken. Jaja, wij gaan stom doen en wagen ons voor een keer tussen al die mensen die hopen goedkoop aan meubels te kunnen komen. Wij dus ook alleen hebben wij met de desbetreffende bedrijven contact gezocht en hebben een afspraak gemaakt. Een slimme zet. We weten al wat we willen en zijn er dus klaar voor. De verkopers proberen ons waarschijnlijk op een positieve manier een poot uitdraaien, maar dat ga ik op mijn manier bij hun doen. dat kan dus nog gezellig worden en tijdens die onderhandeling loop Nicole denk ik nog even een extra rondje.

Zo en als laatste willen we jullie hele fijne paasdagen toewensen en geniet eens van de kleine dingen. Dit genieten blijkt voor veel mensen een hele opgaven te zijn en dat is wel eens jammer. Gisteren moest ik hier aan denken en prompt kwam het liedje van Lange Frans op de tv voorbij. Wederom kreeg ik weer kippenvel en wil ook aan de mopperaars onder ons vragen om voor een keer eens goed naar de tekst te luisteren. Wat hij zingt is “gewoon” waar en daarom moeten we ook genieten van elkaar.



Genieten dus en allemaal een dikke paasknuffel van een paaslaaf.

11 opmerkingen:

  1. Weer een kippenvelblog.....
    Ik geef jullie een megaknuffel, wij denken elke dag aan Fleur als we de serre in- en uitgaan en ze ons indringend aankijkt op de prachtige foto....
    Ze zal en mag nooit vergeten worden!

    Kussss!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hoop dat mensen in jullie (naaste) omgeving altijd over Fleur zullen blijven praten. Misschien is het voor mensen die dat moeilijk vinden wat makkelijker als je zelf over Fleur begint te praten.
    Mijn vriendin heeft 17 jaar geleden haar toen 21-jarige dochter door een noodlottig ongeval verloren. Nog altijd praten wij over haar en met haar geboorte- en sterfdag heb ik (op de een of andere manier)contact met mijn vriendin zodat mijn vriendin weet dat haar dochter ook door ons nooit vergeten wordt.

    Veel succes met het uitzoeken van jullie nieuwe meubelen en fijne Paasdagen gewenst.

    Lieve groet,

    Lia (bloglezer)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je hebt zo gelijk, dit is inderdaad wat mensen doen....helaas ik zelf ook. Goed dat je het schrijft want dan weet ik dus dat ik voortaan gewoon moet vragen ipv te denken maar niet te doen.
    Voor de rest wens ik jullie veel succes morgen en voor succes met handelen :)

    Groet,
    Jacqueline (vriendin Ingrid en Erika)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goed gezegd: niet spreken over onze dochters vinden wij niet leuk en dat doet zeer!
    Fijne paasdagen klinkt raar, want Fleur is er niet bij.
    Hier Pasen zonder Guusje. Valt ook niet mee.
    Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. 8 maanden geleden, al weer 8 maanden en het "lijkt" voor mij nog steeds gisteren. Er gaat hier geen dàg voorbij zonder dat de naam FLEUR een aantal malen uitgesproken wordt. Ze zit namelijk in onbs systeem. Geloven kan ik het haast nog steeds niet, ben ook niet van plan dat te gaan doen. Fleur is en blijft "onze" Fleur.
    mama

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Inmiddels is het al tweede paasdag en slenteren jullie nu wellicht over een meubelboulevard...Het is er ook wel weer voor!

    Ik wil jullie toch nog even een fijne pasen wensen!

    Groetjes,
    'unknown' Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik hoop dat jullie de meubelboulevard gered hebben en iets leuks hebben kunnen kopen!
    En ik snap het, juist nu na 8 maanden, als iedereen er aan 'went' dat Fleur er niet meer is, komen jullie er achter dat het nog lang niet went en misschien wel nooit zal wennen... dat liedje is zó mooi hè, ik hoorde 't een tijdje terug en raakt me in 't diepst van m'n hart.
    Hou je taai hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. lieverds,

    helaas spreek ook ik jullie veeeeeeeeel te weinig naar mijn zin, en ook die dag in april is nog zo dichtbij, alsof het gisteren was...
    Maar je moet weten, het kaarsje voor Fleur bij haar foto brandt nog iedere avond. Lichtje voor het slapen gaan. Laatst voor t eerst "haar" muziek weer gedraaid en ook dan is ze weer zo dichtbij, of fietsen door "haar" grafiti-tunnel... Ze zal nooit vergeten worden.
    En het lijkt me heerlijk om eens ff op gemakkie uitgebreid bij te kletsen!! En niet snel snel op het schoolplein...hihi...

    Dikke dikke knuf voor jullie alle vier!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. En zo is het!
    Hoe langer het duurt,hoe meer pijn het doet,het gemis en het gevoel dat het nooit meer terug komt!Ondraaglijk!!!
    Lieve mensen hou vol!!!
    Liefs Diana(onbelende bloglezer)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leren genieten
    is leren accepteren
    is opnieuw leren leven
    zonder dat wat je iedere dag mist....

    Bij jullie is het pas 8 maanden....
    Zelfs na 11 jaar vind ik het nog moeilijk als mensen zwijgen over dat wat ik zo lief had en heb!

    Maar ja zo zijn mensen en zo is de wereld en of dat nou eerlijk is of niet we zullen het er mee moeten doen.
    Wees zuinig op de mensen die het gesprek over Fleur niet ontlopen, en tegen je durven zeggen: WEET JE NOG TOEN MET FLEUR....

    Sterkte lieverds
    dikke kus Lin

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lieve Joost,
    het lied geeft me kippenvel over mijn hele lichaam. Zo mooi en zo "gewoon".
    Ik vind het heel goed dat je het opschrijft, dat het voor jullie PAS 8 maanden is. Ik reageer zelden meer, maar er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan alle kanjers denk en met name jullie Fleur.
    Vandaag is mijn verjaardag en ik heb iedereen een mail gestuurd dat ze aan kanjers moesten denken ipv aan mij. Heb de link van kika en kanjerketting erbij gezet. Heb iig al 1 bedrag binnen voor kika, dus zolang ik kan praten, zal ik mensen bewust maken. (lees: lastig vallen via mail en facebook met weblogs zoals deze). Ik wens jullie alle 3 veel sterkte en dat mensen jullie niet ontwijken in vragen of praten over jullie Fleur.
    Liefs Maaike ("onbekend")

    BeantwoordenVerwijderen