maandag 4 juni 2012

Hoe gaat het nu ????......

Op dit moment wordt er met regelmaat aan ons gevraagd hoe het gaat. Het antwoord is dan meestal “goed”, maar als wij dit zeggen dan menen we dit niet altijd. Begrijp het niet verkeerd, maar wat zouden we het graag goed hebben. Ik had het er met Nicole vanavond nog over en zei tegen haar dat het nu best goed met ons gaat. Dat klopt ook, maar best goed is niet goed goed. Als het goed goed gaat ben je tevreden en kan je volop genieten van je leven. Bij ons is dat nu juist net het probleem. Geloof me maar dat we genieten van het leven, maar volop…..nee dat lukt ons niet en wij vragen ons af of ooit nog kunnen genieten zoals 4 jaar geleden.

Wij hebben allebei onze ouders nog, maar als het goed hebben de luitjes ook niet het eeuwige leven. Als zij ons verlaten vinden we dat uiteraard niet leuk, maar wij denken dat je daar op ten duur wel vrede mee kan hebben. Je ouders horen immers eerder te gaan. Je kindje verliezen is daarin tegen denk ik wel iets anders. Ik kan daar geen vrede mee hebben en weet zeker dat ik dat ook nooit zal doen. Dat betekend ook dat je niet volop kan genieten van je leven. We halen wel alles uit de kast om er toch nog iets moois van te maken, maar de wond die wij hebben zal nooit genezen. Soms zal er een kleine korst overheen zitten, maar daar is dan ook alles wel mee gezegd. Dit velletje barst op dit moment elke dag wel een paar keer open.

Voorbeeld:

We nemen een willekeurige dinsdag in het jaar 2009. De zon schijnt lekker, ik ga werken en nadat Nicole de meiden heeft weggebracht vertrekt zij ook richting haar werk. We vermaken ons allemaal prima en uiteindelijk worden de meiden door opa en oma opgehaald uit school.

Ik werkte toen nog tot 4 uur en de verwachte thuiskomst was een half uurtje later. 9 van de 10 keer stond Fleur dan aan de voorzijde van het huis met een stel meiden te wachten totdat ik thuis kwam. “HA FLEUR” of  “HEEEE JIJ” riep ik dan en als ik de kans kreeg liet ik haar ook schrikken met het gevolg dat er vloed van lelijke op mij terecht kwam. Lachen, gieren en brullen natuurlijk en daarna kreeg ik een dikke knuffel en vervolgens gingen de meiden weer weg om de rest van de wijk onveilig te maken.

Zo tegen kwart over zes kwam Fleur weer boven water en rommelde weer wat aan de voorzijde van het huis of was aan het spelen op het dek. Ze wist dat haar moeder elk moment thuis kon komen van haar werk en ook die verwelkomde ze altijd. Wat Nicole altijd riep zou ik niet weten, maar ongetwijfeld zal het woordje “HE LIEFFIE” of “DAG SCHATJE” van me wel geroepen worden. Vervolgens kreeg ook Nicole een dikke kus en knuf en in plaats van verder te spelen ging Fleur meestal mee naar binnen om te eten.


Nu nemen we een willekeurige dag in april 2012. De zon schijnt ook nu lekker en Nicole en ik gaan allebei weer werken. Waar Roos is…..Roos die zit “gewoon” op school en word halverwege de middag weer door opa en oma opgehaald. Ik werk tegenwoordig weer tot half vijf en tegen de tijd dat ik thuis ben is het dus vijf uur. Het straatje voor het huis is leeg en als ik binnen kom geef ik Roosje een kus en ga douchen. Tegen de tijd dat Nicole thuiskomt zitten de meeste mensen al aan tafel met het gevolg dat ook zij een lege buurt oploopt. Bij binnenkomst krijgt Roosje en ook ik een zoen en dan gaan we eten.

Het enigste verschil tussen 2009 en 2012 is dat onze Fleur er niet meer is. Telkens als we thuis komen wordt het dunne velletje opengescheurd en als het een beetje tegenzit blijft die wond een aantal uur open. Vervolgens gaat tijdens het eten de telefoon of komt er iemand langs en de vraag die dan meestal wordt gesteld is “hoe gaat het met jullie???”  

Laafje Joost

7 opmerkingen:

  1. Jullie "houding, doen en laten èn ook het blog" is de buitenkant, de "binnenkant" is een heel ander verhaal (maar dàt wist ik wel!)
    mama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Liefs uit Weert5 juni 2012 om 16:10

    Lieve schatten, heel goed weten wij hoe het met jullie gaat en toch doet het ons weer pijn dit te lezen.Elke keer weer als we jullie zien binnenkomen zonder Fleur......en weer weggaan,alleen Roosje die uit het autoraampje hangt als we jullie uitzwaaien, het went nooit!!
    Ze is altijd bij ons en jullie zeker ook!!
    Hele dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve mensen,
    Wat een gevoel,heb het niet op die manier mee gemaakt,maar voel bijna gewoon hoe het is!Alles was zo vanzelfsprekend,het is niet te bevatten ,dat het nooit,maar dan ook nooit meer terugkomt,dat is bijna niet te dragen!
    Alles gaat gewoon door!Onvoorstelbaar!!!Liefs(Diana onbekende bloglezer)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat hebben jullie je gevoel toch weer goed verwoord. Voor een buitenstaander die niet in dezelfde schoenen heeft gelopen, is het niet te bevatten wat jullie doormaken. Ik krijg er gewoon tranen in mijn ogen van....

    Een hele dikke knuffel v Mirella (Amersfoort)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. pppftt joost begrijp jou [ jullie] het is vreselijk
    het samen zijn samen dingen doen gewoon alles in alles is en blijft het een enorm groot gemis en tuurlijk doet een ieder van jullie zijn best om op ieders eigen manier door te gaan maar waar jje ook loopt wat voor muziek ook ergens word gedraaid en zoveel meer fleur zal altijd erbij zijn in gedachten gewoon met alles zal dat zo zijn en de gedachten het niet meer aanraken even gewoon wat te zeggen het doet zeer erger als zeer.tuurlijk verscheurt het jullie goooi het eruit joost prop nooit wat op en het geeft ook niet als jullie zeggen hoe kl...n jullie zich voelen mensen hebben vaak iets als er gevraagd word hoe gaat het dat je snel zegt ach gaat wel of goed ofzo maar het is wel eens goed om je ware gezicht te laten zien je pijn je verdriet je krijgt er jullie kanjer niet mee terug.maar het masker opzetten is niet nodig pijn haalt niemand weg daar moet jezelf mee [ leren] omgaan voor zover dat mogelijk is en het gaat niet zomaar het lijkt ook erger te worden nu voor jullie maar joost het is zo kort nog geleden dan de jaren ervoor het is niet niks de echte belevenissen komen juist nu hou jullie kracht jij nicole en roos.dat is gewoon het belangrijkste nu jullie 3,en want er zijn 3 mensen die met hun eigen gevoel hun eigen pijn rond lopen ik heb jullie veel gevolgd en heb heus begrepen dat jullie er voor elkaar en met elkaar zijn.joost maar besef enorm hoe moeilijk ook dat is.denk aan jullie xxx dieny

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve familie,

    Dit is de keiharde waarheid en wij beseffen dat je van elk moment moet genieten. Heb met tranen in mijn ogen dit blog gelezen. Ik zat gisteren in de auto met een vriendin. Wordt er een nummer gedraaid op de radio waarop mijn vriendin zegt: dit nummer werd gedraaid in de kerk toen we afscheid namen van Fleur. Zij leeft nog zoveel voort in vele harten van mensen. Maar ook jullie als ouders en roos, er wordt zoveel aan jullie gedacht, maar wij staan er machteloos naast. Wij wensen jullie alle kracht, liefde en geluk samen met iederen die jullie lief is. Dikke knuffel voor jullie allemaal.

    Groetjes van familie Bosman (kevin)

    BeantwoordenVerwijderen