woensdag 7 december 2011

Sinterklaas 2011

Zo de sinterklaas is achter de rug en ondanks alles hebben we er wel iets aan gedaan. Afgelopen zondagmiddag zijn we bij mijn zusje geweest en daar hebben we een dobbelspel gedaan en ieder moest voor zijn lootjesvriend een cadeau kopen en een gedichtje maken. Lachen gieren en brullen natuurlijk, want op dat soort momenten worden er wel eens oude koeien uit de sloot gehaald en krijgen sommige te horen wat hij / zij misschien nooit had willen vertellen. Al met al een redelijk geslaagde middag.

De maandagavond zelf zijn we bij Nicole haar broertje geweest. Lekker wezen eten en het zat nauwelijks achter de kiezen of er werd al op de deur gebonkt. De kids waren razendsnel, maar tot sint grote opluchting was de piet toch net ietsje sneller. Drie grote zakken en wat losse dingen werd naar binnen gesleept waar vervolgens iedereen flink kon gaan scheuren. De kids zijn heerlijk verwend en in de loop van de avond vertrokken we weer naar huis.

Klinkt allemaal leuk en gezellig en ik kan jullie ook vertellen dat het leuk en gezellig was. Maar als iemand mij persoonlijk vraagt hoe ik het heb ervaren kan ik jullie melden dat het toch wel iets wat zwaarder viel dan gepland.

De zondagochtend werden we wakker en ieder heeft “gewoon” zijn eigen ding gedaan. Roos is lekker wezen keutelen, Nicole heeft op de bank een serie gekeken en ik moest drie gedichtjes maken. Opeens was het twaaf uur en moesten we nog opschieten ook. De middag bij mijn zus was gezellig, maar voor mijn gevoel erg beladen. We hebben inderdaad gelachen en hebben lol gehad, maar dat was het dan ook wel. Ik miste Fleur in alles wat er gebeurde en dat doet zeer, heel zeer.

De maandag was niet veel beter. Roos is naar school geweest en Nicole was thuis. Hoe zij de dag hebben beleefd zou ik eigenlijk niet weten, maar bij mij was hij echt bagger. Ik zat in de spiraal naar beneden en had de grootste moeite om mijn kop boven water te houden. Ik had een erg kort lontje en had knallende koppijn. Waarom??? Vroeg ik mezelf telkens af. Lang nadenken hoefde ik niet te doen want ik zag als een berg op tegen de tweede sinterklaasavond.

In de auto richting Berkel zei ik nog tegen Nicole “zo en we zetten het glimlachmasker maar weer op” Eenmaal binnen was het ijs snel gebroken en hebben we zo en zo kwaad als het kon genoten van de avond. Ook hier hebben we gelachen en hebben we lol gehad, maar ik miste Fleur bijna nog meer dan de zondag. En met missen druk ik me nog zachtjes uit.

De dinsdag en woensdag waren voor mijn gevoel een stuk beter. De druk van de sint is weg, maar ik merk nu al dat de kerstman zijn druk uitoefend op zijn dagen. Als iemand aan mij vraag of ik een kerstboom wil is het antwoord nee, nee en nog eens nee. Die hele kerst kan me gestolen worden en het liefst val ik in een diepe slaap tot eind februari. Roos was hier niet van gediend en wil een boom met alles erop en eraan.

Geen probleem, want ik wil haar gelukkig zien en dat is me alles waard. Dus lieve mensen, van de week zal er een boom gehaald worden en we hangen alle ballen erin die we hebben. De tafeltjes, de kastjes, de ramen en deuren worden weer versierd. Fleur hield er ook van en Roos wil dit graag. Tsjaaaa....en wie ben ik dan om nee te zeggen. We zetten “gewoon” weer het glimlachmasker op en gaan ervoor.

Weltrusten allemaal en wie weet tot morgen, overmorgen of overovermorgen.

Glimlachmaskertlaafje Joost

11 opmerkingen:

  1. Een hele dikke kus van ons!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En vergeet vooral je grappige schoenen niet .....

    Liefs Breda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn oma, die 2 kinderen verloor, zei dan "ik zet gewoon m'n feestneus op". Heel veel sterkte de komende tijd!

    Floor, een stille volger

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een HELE HELE HEEEEEEEEEELE DIKKE Knuffel van Hank.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. toch handig he die maskers,,,, bij ons worden ze ook veel gebruikt!!!!!
    kus van ons en tot zaterdag en zondag

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo lieve mensen!!
    Ik voel de pijn voor jullie!!Wat zal het zeer hebben gedaan,constant het gevoel dat je iemand mist en weten hoe leuk ze het gevonden zou hebben.
    Het blijft onnatuurlijk,het kan en mag niet!Flink dat jullie toch je ding doen,zo ook weer met de kerst!Voor Roos,logisch wat je schrijft,je doet alles voor haar,als ze maar "gelukkig"is!!Ook deze dagen gaan weer voorbij,hoe moeilijk ook,laat je meevaren op de stroom en krop je emoties niet op!!STERKTE!!
    onbekende bloglezer Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  7. “Prettige dagen,
    Gelukkig Nieuwjaar”
    Elk jaar wensen mensen
    dit weer aan elkaar

    De kaarten voorheen
    nog vol vrolijke kreten
    “Een fantastische nieuw jaar”
    hoe konden we weten….

    Want Kerst deze keer
    is zo anders, zo raar
    Niets is meer het zelfde
    dan het vorige jaar

    Er is zoveel verdriet
    en er zijn zoveel vragen
    Die heviger zijn
    in deze donkere dagen

    En sturen we wensen
    als steun aan elkaar
    Veel sterkte met Kerst
    en het komende jaar….
    Wij denken aan jullie

    Groetjes, Yvonne (moeder van Kyara)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Liefs en een hele dikke kus!
    Eus Els en de kids

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Beste Joost, Nicole en Roos,

    Op de achtergrond lees ik je blog en dan leef ik echt met jullie mee. Ik vind het ontzettend knap hoe jullie er als gezin hier doorheen slaan maar aan de andere kant heb je ook geen keus hoe oneerlijk!

    Ik heb ook gezien dat Fleur een geweldige dag heeft gehad van de stichting Opkikker en op mijn werk werden er allemaal "oude" mobieltjes in een doos gestopt om vernietigd te worden. Ho wacht daar even mee ik weet nog een goed doel daarvoor. Maar om dit "even" weg te zetten binnen onze organisatie was te kort door de bocht maar na een gesprek met onze wethouder van Milieu en de gemeentesecretaris heb ik akkoord gekregen en ben ik nu dus begonnen binnen de Gemeente Leiderdorp met de actie Kikker zieke kinderen op met je oude mobieltje !!. Ik kan je vertellen dat slaat goed aan en heb er al dozen bijbesteld. Het is maar een klein gebaar maar ik dacht alle beetjes helpen.

    Toch wil ik jullie zover het kan een fijne kerst wensen en alle alle goeds voor het jaar 2012.

    Gerda van Lingen (bloglezer)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Voor je gevoel was het een beladen middag? Nou kind, we hèbben gelachen, het wàs leuk, maar het wàs ook beladen. Daar ontkwamen we niet aan. We deden allemaal ons best, jij ook, maar Fleur was "hoorbaar" afwezig. Je deed vrolijk mee, maar je ogen vertelden wat anders en dat mijn zoon, dat hebben we allemaal gezien,
    Toch fijn dat we het zó met elkaar gevierd hebben! Zéker voor Roos èn de andere kinderen!
    mama

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heb je blogg met eeen glimlach gelezen.
    Wat knokken jullie ervoor om deze maand zo goed mogelijk door te komen. Om al die maskers op te zetten moet je heel erg sterk zijn. En dat zijn jullie!
    Liefs Conny,

    BeantwoordenVerwijderen