zondag 11 december 2011

Wereldlichtjesdag 2011.....











Zo lieve kijkbuisbloglezertjes van daar ben ik weer en dit keer wil ik vragen of iedereen vanavond, zondag 11 december, de moeite wil nemen om om 19.00 een kaarsje aan te steken voor alle overleden kinderen. Waarom???

Elke tweede zondag in december wordt dit over de hele wereld gedaan. Als iedereen hieraan meewerkt dan zal er een gloed van licht over de wereld overspoelen. Mijn lieve Fleur en alle anderen kinderen die een sterretje zijn geworden zullen dit zien en weten dan dat ze niet vergeten zijn.

Uiteraard hopen we dat iedereen hieraan meewerkt en als je geen kaarsen in huis heb leen er dan even een bij de buren. En als je hem dan aansteekt denk dan even aan alle kinderen die zijn overleden.

Dank je wel.


Op deze bijzondere avond laat Kruispunt TV laat op de avond het bijzondere werk van uitvaartonderneemster Ellen Kruijer zien. Bijna tien jaar geleden richtte Ellen uitvaartonderneming De Wending op. Zij kiest ervoor om haar werk te beperken tot de uitvaarten van kinderen. In de dagen voor de uitvaart trekt ze intensief met de ouders op. Maar ze betrekt ook de broertjes en zusjes bij het afscheid.

Ellen Kruijer
Wij weten als geen ander hoe Ellen werk en zijn ook erg blij dat zij ons heeft geholpen. We hebben gehuild, maar ze zorgde er ook voor dat we konden lachen en dat alles precies ging zoals het moest gaan. We konden haar dag en nacht bellen en niets was te gek. Een vrouw uit duizenden kan ik zeggen die precies weet wat ze doet.

Vanavond is er op dus Nederland 2 om 23.05 uur in het programma kruispunt een uitzending over haar bedrijf De Wending. Ik ga niemand verplichten, maar als je niets te doen heb en doelloos vooruit zit te staren kijk dan om 23.05 uur even naar het programma Kruispunt op Nederland 2. Ellen is daar te zien en kijkt ze met drie gezinnen terug op het afscheid van hun kind.

Voor de rest wens ik iedereen een mooie zondag toe en geniet ervan. Tot morgen, overmorgen of overovermorgen.

Laafje Joost.



12 opmerkingen:

  1. Ga ik zeker doen.
    Liefs Conny,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zeker ook deze avond zal een kaarsje branden!!! mooi initiatief!!

    groet Wil

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zal het tegen papa en mama zechen en geloof me vanavond brand er een kaarsje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. san,sab,thym en tess11 december 2011 om 12:52

    Kaarsje gaat natuurlijk aan en ik ga gelijk de hdd instellen voor ik het vergeet dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ga kaarsje branden en tv kijken,ook al val ik om van de slaap!!!Dan zet ik de wekker gewoon!!
    Vind het heel bijzonder dat deze vrouw zich alleen richt tot de uitvaart van kinderen.Ik weet bij een "gewone" uitvaartonderneming ze altijd zeggen,het overlijden van een kind blijft altijd moeilijk en zwaar,dus deze vrouw weet inderdaad wat ze doet,anders kun je dit niet aan!
    Ik ga kijken!
    Diana(onbekende bloglezer)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zal zeker een kaars branden vanavond.....
    Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Precies op tijd je blog gelezen om een kaarsje aan te steken, speciaal voor Fleur. Ik ga ook zeker naar Kruispunt kijken.

    Lieve groet,

    Lia (bloglezer)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Bittergarnituur was weer lekker gekke Joost.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Er branden twee kaarsjes voor Fleur en Isa!!
    duizend kusjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Marjolein de Graaf11 december 2011 om 23:31

    Het was een hele mooie uitzending, wat een bijzondere vrouw! Kaarsje brand de hele avond ;) Liefs, Marjolein x

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lieverds,

    Ook wij hebben de uitzending gezien en zijn diep geraakt door de verhalen maar ook door de missie van Ellen want zo zie ik het toch wel hoor, een vrouw met een missie.
    Je moet uit bijzonder hout gesneden zijn om dit werk te kunnen doen dus ik snap dat je het een vrouw uit duizenden vind!

    Veel gedacht aan Fleuri vanavond en ook de kinderen in de uitzending bevestigen maar weer dat er meer is tussen hemel en aarde!

    Weltrusten voor zover dat lukt ;)

    Liefs de buuf

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Natuurlijk hebben we gekeken! Mijn hemel, wat herkenden we alles! Ze bracht precies onder woorden hoe ook wij alles voelden. Chapeau!
    mama

    BeantwoordenVerwijderen