dinsdag 16 november 2010

Kapotte huid

Zo nu even een kort blogje over Fleur. De bijwerkingen van HERMES beginnen een beetje vervelend te doen. De huid word nu mooi rood, maar de oksel en de binnenkant van haar bovenarmpje beginnen te irriteren, het vel gaat hier en daar kapot en het verband om de stomp gaat zeer doen. Genoeg redenen dus om contact te zoeken met met de radioloog.

Van deze dame moesten we direct stoppen met zwachtelen. Dit onderbouwde ze goed door te zeggen dat dit één van de vervelende bijwerkingen van HERMES is waar ze niets aan kunnen doen. Haar huid is zo verbrand dat de huid zeer kwetsbaar is geworden. De zwachtel die we nu gebruiken kunnen we verglijken met schuurpapier. Dit schuren zal ervoor zorgen dat de huid vele malen sneller kapot zal gaan en de kans op infectie of een ontsteking dus ook véél groter is. Jammergenoeg weten we alles van ontstekingen af en willen dit niet nog eens meemaken. Het liefst wil Dr. van Rij het verband er de komende 3 weken vanaf laten.

Probleem is alleen dat we moeten zwachtelen van de revalidatiearts Dr Jansen. Waarom we moeten zwachtelen heb ik al eens uitgelegd, maar voor de liefhebbers die het nog eens willen lezen heb ik even wat zoek, knip en plakwerk gedaan.

De bedoeling is dat de stomp conisch word gemaakt. Ons is ook uitgelegd dat je maar eens een hele dag moet lopen met een tas die hangt op de bovenarm. Aan het eind van de dag doet je huid zeer en is waarschijnlijk kapot. Dus de aanraking met het verband en de huid is zeer belangrijk. Wat ook belangrijk is is dat we gaan spelen met de stomp. Kietelen, strelen en knijpen en meer van dat soort dingen.  Dit hele traject duurt erg lang, maar het moet ivm een evt prothese. We weten ondertussen dat die prothese nog ver weg is, maar dat deze voorbereidingen wel zeer en zeer belangrijk zijn.  

Fleur loopt in opdracht van Van Rij dus zonder verband rond en de bedoeling is dat Dr Jansen naar een passende oplossing moet zoeken. Ik ben ondertussen al de hele dag in de weer geweest om de goede man te pakken te krijgen, maar zonder resultaat. Morgen zit hij op de afdeling plastiche chiturgie van het Sophia en kan hem met een beetje geluk bereiken via zijn zoemer. Als dit voor 12.00 uur 's-middags niet is gelukt dan weet ik nog een klusje voor Van Rij. Zij wilde immers dat we direct zouden stoppen met verbinden en moet naar mijn idee dit probleem voor Fleur dan maar oplossen.

Veel plezier en slaaplekker en met een beetje gelukt tot morgen. Zo niet, dan tot overmorgen of overovermorgen.

Joost

2 opmerkingen:

  1. Ρretty! Τhis was a really wondегful article.
    Thankѕ for providing thiѕ іnformation.


    mу webpage - Pay Day Loans
    My web blog :: Pay Day Loans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thank yοu for the auspiсious writeup. It in fact was once a enjoyment accοunt
    it. Look advanced to moгe added agreeаble frοm you!
    However, how cаn we cоmmunicate?

    My webpagе 2Applyforcash.Com
    Visit my web-site : Payday Loans

    BeantwoordenVerwijderen