zaterdag 23 januari 2010

Wat is bestraling

Zo ik ben al paar dagen bezig om het blogje "wat is bestraling"' te maken (telkens eindigde ik met een ander verhaal). Af en toe krijgen we de vraag wat het nu is en doet. Ook dit onderdeel zat niet in mijn afstudeerpakket van het KKVO (knutselen en kleien voor onnozelen). Ook dit is dus weer een uitleg zoals ik het begrijp. Alleen de tekst en uitleg onder de foto komen wel van internet af.

De tumor die in het handje zat gaan we verglijken met de wortels van een boom. Als we de boom moeten verplaatsen zullen we hem met wortels en al weg moeten halen. Staat de boom in de klei dan kun je hem klein en compact weg halen zonder dat de wanden instorten. Staat hij in het zand dan kun je hem ook weghalen, maar van de wanden zal altijd iets afvallen. Onze huid bestaat uit hele kleine cellen (zand). En om de tumor zo goed mogelijk weg te halen snijden ze er ruim omheen, maar de kans dat er één of meerdere cellen in het gat vallen is aanwezig. En aangezien ze niet herkaanbaar zijn voor het blote oog, weten ze dus ook niet of alle slechte cellen er definitief uit zijn. Om de verkeerde cel of cellen om zeep te helpen bestralen ze dus. En daar is onze vriend HERMES dus voor.



1 Grantry: Dit is de besturingarm van het toestel. Hier word de bestralingsbundel opgewekt. De arm zorgt ook dat het toestel helemaal om haar hand gedraaid kan worden.

2 Bestralingkop: In deze kop zit het focus. Uit de focus komt de bestralings bundel. De sterkte, omvang en de hoeveelheid stralen is van te voren nauwkeurig berekend.

3 Accessory mount: Hieraan kunnen de hulpmiddelen worden vastgemaakt. Bijvoorbeeld loodblokken of een electronentubes. Bij Fleur gebruiken ze een loodblok.

4 Display bestralingsgegevens: Hier staan de gegevens in die de specialisten nodig hebben, bijvoorbeeld de betralingshoek en veldgroottes.

5 EPI-Cassette: Hier kunnen de betralingvelden worden gecontroleerd en kunnen ze de ligging ten opzichte van het bestralingsveld bepalen.

6 Behandeltafel: Hier ligt Fleur op

7 Pendant: Dit is de afstandbediening. De specialist gebruikt dit ding om de tafel precies in de goede stand te krijgen.

8 Inroom monitor: Op deze monitor staan de actuele en gewenste bestralingsgegevens. Wanneer alle bestralingsgegevens binnen bepaalde marges vallen geeft de monitor dit weer.


De KKVO-specialist


 

9 opmerkingen:

  1. en dat voor iemand die opkeek tegen meer gestudeerden in de family!!!!
    Goeiedag zeg, dat timmerpakket heeft je heel wat opgeleverd!!!!
    Nu ga ik naar bed, je vader ligt al geloof ik!
    Doei
    mama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ingewikkeld allemaal hoor,als het alles wat er niet moet zitten maar weghaald dan is het goed en kan ik lid worden van de kkvo kus jo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Duidelijk! Ik zie dat jullie een andere kamer hebben? Hebben ze "vriend" HERMES verhuisd ?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. verhuizen!!!!! Ik denk niet dat HERMES zomaar weg kan. Wij verhuizen van de week wel. We gaan 5 dagen naar Daniel. Richting "vriend" NEPTUNUS

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh ja??? Hoezo ? Wat kan NEPTUNES wat HERMES niet kan ? Fijn met parkeren......

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het lijkt wel een uit de kluiten gewassen keuken mixer !

    San

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nou ja.... moet ik WEER langskomen ;-)

    Fijne dag! GENIET ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Thankѕ for sharing your info. I rеallу
    appгeciate your efforts and I will be waiting for your further post thanks оnce again.


    Heгe is my hοmepage ... Www.Paydayloansonlinet3.Com
    Feel free to visit my blog post - Pay Day Loans

    BeantwoordenVerwijderen