donderdag 7 januari 2010

Wat zal Roos denken

Vandaag zijn de meiden weer Naar Sophia geweest om even de hand aan de chirurg te laten zien. Deze vond het er allemaal erg mooi uit zien en gaf dus ook toestemming voor de kuur. Het klinkt erg raar, maar we zijn er wel blij mee. Hoe eerder we klaar zijn hoe beter. Ook het gesprek met de radiomeneer was helder. Sorry mevrouw, maar maandag gaat de bestraling niet door, want we moeten de mal nog even aanpassen en wel morgenochtend om 8.20 uur in Daniƫl.

Aanpassen aanpassen "wat" aanpassen. Nu blijkt de bestraling die Fleur dus krijgt heel dicht onder de huid te zijn. Logisch want tussen de huid en het bot is alles weg. Om de stralen niet te diep de hand in te sturen maken ze als het ware een tweede huid. Die tweede huid zorgt er dan voor dat de stralen precies op de plek uitkomen waar ze moeten zijn. Hoe en wat ze morgen gaan doen weten we niet precies, maar ze hebben wel verteld dat het vervelend kan zijn. En dat zijn dingen die wil Fleur dus niet horen.

Vanavond kreeg ze dus weer een woede/paniek aanval. Na een minuut of 10 is het dan wel over, maar toch. Als Fleur dan aan het huilen is zie je Roos vaak wat anders gaan doen. Kleuren, tv kijken, zingen, op bed gaan liggen, het zijn wat voorbeelden. Op die manier zoekt zij dan even haar afleiding. Ze lijkt zichzelf dan af te kunnen sluiten van de wereld. Als alles dan achter de rug is wil ze wel even knuffelen en vaak gaat dat gepaard met tranen. Wat zal er op dat moment in dat koppie omgaan. Ook zij weet dat haar grote zus erg ziek is,en er geen keus is in de behandeling.

Tja, wat zal er in dat koppie omgaan.

2 opmerkingen:

  1. De woede en paniekaanvallen zijn herkenbaar, net zoals de reactie van Roos. Hier een kleine dame welke ook op haar leeftijd al wist dat ze "even" wachten moest..

    Hier is Lieve natuurlijk pas net 2 en ik liet haar van de week een foto zien van Midas MET haar. Ze herkende hem niet eens...

    Ik heb de spullen in een doos gedaan voor jullie. Wij moeten om half 1 pas in het Sophia zijn maandag. Jullie zijn er dan al neem ik aan? Ik nam aan dat jullie in de ochtend bestralen, maar lees net dat dat niet doorgaat.

    We hebben wel zo "half half" gepland dat we even bij Dje langsgaan, (mits het goed gaat, want daar gaat het niet zo goed mee) dus als we dat doen zoek ik jullie wel even op de afdeling.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja het valt voor roos ook niet mee,dat je je zus zo ziek moet zien en zo verdrietig en dat je weet dat ze zoveel pijn moet lijden,maar roos hou vol ook lieverd.lieve fleur ik hoop dat de bestralingen meevallen lieve schat,we denken aan je kusjes jo

    BeantwoordenVerwijderen