maandag 30 november 2009

Hij slaat aan maar,

Zo weer eens berichtje uit Sophia. Het goede nieuws is dat de chemo aanslaat. De tumor is in de lengte nog het hetzelfde, maar in volume een stuk kleiner. Wat we zelf iets minder vinden is dat de vlekjes op de longen er nog zitten. Ze kunnen niet zeggen of het nu wel een uitzaaing is of niet. Misschien is het wel een litteken of iets anders. Ze weten het niet. Dit was wel weer een dompertje. We hadden zo gehoopt dat het weg zou zijn, maar we moeten dus nog even doorhopen. Blijft wel het feit dat de chemo zijn werk goed uitvoerd. Dus in die zin zijn we wel blij.

Ook is het schema veranderd. Over 3 of 4 weken is het pas tijd voor de operatie. Ze is al ingeplant, maar wij weten nog niet wanneer (chirurg kan elk moment komen om het te vertellen). Na de operatie zal ze eerst moeten herstellen. Pas dan mag ze op voor kuurtje nummer 5. En dat is volgens ons in 2010.

5 opmerkingen:

  1. Lieve Joost, nicole,Fleur en Roos,

    Wat een goed nieuws, maar wel met een maar....
    Het wordt jullie niet makkelijk gemaakt! Nu maar hopen dat die vlekjes ook goed gaan komen! Begrijp ik dan dan ze nu pas over een week of 4 weer een kuur moet, dat zou wel ff rust geven. Zo met de feestdagen voor de deur. Nou kanjers houd moed en wij denken aan jullie.

    Ps joost ik vind dat je alles erg mooi verwoord en opschrijft, heel goed! Ook lekker voor jezelf om van je af te schrijven.

    Dikke kus vanuit wassenaar

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve vrienden,
    Goed om te horen dat de chemo aanslaat en zijn werk doet. Nu maar hopen dat de vlekjes op de longen inderdaad littekenweefsel is. Hopen dat jullie met elkaar rustig de feestdagen kunnen genieten.
    Geniet van elkaar en elk positief moment.
    dikke kus van de Seffelaartjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ben benieuwd wanneer die operatie dan plaats gaat vinden. Over 3 a 4 weken zit je midden in de kerst. Hopelijk zijn jullie dan wel met zijn viertjes thuis en niet weer gescheiden door het ziekenhuis.
    Fijn dat de chemo aanslaat, is al die ellende in iedergeval niet voor niks. Hopelijk gaan haar longen ook goed. We duimen ons de klere hier in iedergeval....

    Dikke kus Peet xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heb net een lange dag gewerkt en keek (ook met een beetje zenuwen) uit naar DIT blogje.

    Vooralsnog dus (redelijk) goed nieuws. pfffff.

    Voor mij in ieder genoeg rede om niet alleen m'n drankje voor de avond in te schenken, maar om hem ook op te houden, even diep te zuchten en vervolgens te klinken.

    Ik zit hier dan wel alleen, maar ik ben ervan overtuigd dat er iemand met me mee klinkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wat fijn dat al het ziek zijn niet voor niets is. natuurlijk willen we meer maar de eerste stap is er! in deze tijd ben ik blij met alles watpositief ruikt en zeker dus met een tumor die slinkt in volume. laten we hopen dat jullie nog meer positieve berichtjes krijgen!
    Fleur op school werken we hard aan werk voor jou, ben je er blij mee? hoe gaat het met je surprise?
    sterkte met de chemo en je weet het he we denken aan jou.
    Groetjes wilma

    BeantwoordenVerwijderen