woensdag 25 november 2009

KANJERS

Kijk in het ziekenhuis liggen vindt niemand leuk. Om er als ouder naast te zitten is ook niet leuk. Waarom??? Omdat je dus vanalles ziet en tegen komt. Er liggen baby's, maar ook mensen van 17 jaar. De 1 voelt zich ziek en de ander wandeld er toevallig een keer doorheen. Zo zitten een papa en mama met een zoon te lachen en 5 minuten later zie je bij alle drie de tranen in de ogen staan. Op een ander bed ligt er een ventje van een jaar of 3 helemaal verpakt vanaf het hoofd tot middel. alleen zijn gezicht is zichtbaar. Soms word het harnas eraf gehaald en is hij "even" bevrijd. Als er iemand moet plassen moeten ze altijd rekening houden met "de paal". Twee tellen later hoor je weer zo'n "kanjer" huilen, omdat de verpleging weer iets doet. Dat het allemaal goed kan komen weten we nu ook. Een vrouwtje uit Pakistan was dolgelukkig toen ze vertelde dat ze klaar waren met de chemo. En pas over 3 maanden terug moest komen. De andere kant hebben we jammergenoeg ook gezien. "Ze zijn gestopt met de chemo, want het slaat niet aan." En dat meisje was volgens mij dus een jaar of tien. Wat is het toch een kut ziekte. Ik heb bijdeze dus maar 1 wens en dat is: daar komt ie weer "ik wil kunnen toveren". Als eerste tover ik Fleur beter en daarna alle andere zieke kinderen. Voor mij zijn het allemaal KANJERS

Joost

6 opmerkingen:

  1. Helaas herken ik je gevoel, maar hoop doet leven en geloven in die kanjers ook. ......MAAR ik zou ook wel willen toveren als ik eerlijk ben. Lijkt me een stuk makkelijker ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vind jullie zo dapper!! En je schrijft echt heel mooi Joost.
    Dikke knuffel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gelukkig dat Fleur weer wat is bij gekomen door het nieuwe bloed, hopelijk blijft het daardoor steeds wat beter gaan. Het kind moet wat doorstaan en verduren zeg !!
    Je schrijft inderdaad hardstikke goed Joost ik vind het echt knap van je!!!!
    Gr. en liefs allemaal van ons,
    tante Jopie (Wassenaar)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Toch wel iets toe te voegen...hoe zijn de onderzoeken gegaan vandaag???

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi

    Hoe is t vandaag allemaal gegaan??

    Dikke kus van ons vier

    BeantwoordenVerwijderen