zondag 29 mei 2011

Even mijn hoofd legen......

Het weekend is achter de rug en om eerlijk te zijn zou ik niet weten wat ik moet melden. We hebben "gewoon" gedaan wat een ander ook doet. Dit keer hadden we een verjaardag en een communie van mijn neefje. Bij bijde familie's was het fijn en dat is wat we graag willen.

Ook kan ik melden dat de relax/Curacaokamer bijna af is. Sinds gisteren ligt er nieuwe vloerbedekking, hangen er nieuwe verduisteringsrolgordijnen en uit een onverwachtse hoek is er ook nog eens voor de muziek gezorgd. Van de week zorgen we ervoor dat de laatste dingetjes worden aangeschaft en dan is hij echt klaar. Het belangrijkste is dat de slaapkamer nu gebruikt kan worden waarvoor hij bedoeld is. Dit is erg fijn en er valt onbewust een zware last van onze schouders.

Dit betekend niet dat we niets te doen hebben. De raderen blijven doordraaien en in ons hoofd zijn wij al stukken verder dan dat iedereen denkt. Nicole en ik, maar ook Fleur en Roos kunnen onderwerpen aansnijden waar wij, en de meeste mensen, in het normale leven nooit bij stilstaan. Voor ons zijn deze gedachten nu dagelijkse kost geworden en kan ook melden dat dat erg zwaar is. Ergens anders aan denken gaat "gewoon" niet meer en dat we onze gedachten weleens met iemand delen kan voor diegene ook erg confronterend zijn. Kunnen we hier iets aan doen, nee ik denk het niet, want het is de keiharde waarheid. Wij hadden het ook liever anders gezien, maar zijn er ook achter dat er geen andere uitweg meer is.

Toch genieten wij. Hoe we dat doen dat weet ik niet, maar we proberen het wel. Als ik alle blogs teruglees zie ik dat we erg veel gedaan hebben en ben ook erg dankbaar dat ik deze momenten nog heb mogen meemaken. Wat ik ook zeker weet is dat we nog héél veel leuke en fijne dingen gaan doen. Of het nu een dagje weg is, we "gewoon" thuis zijn of we zitten met z'n viertjes aan de tafel te eten maakt me allemaal geen ene reet meer uit. Als we maar met zijn viertjes zijn.

Nou, het is weer een blog geworden van niets. Sorry daarvoor, maar mijn hoofd is weer wat leger en dat is ook belangrijk. Jullie morgen veel plezier met jullie ding en als je tijdens de koffie niets te doen hebt probeer dan eens te genieten van het niets te doen hebben.

Weltrusten allemaal en tot morgen, overmorgen of overovermorgen.

Het Laafje

19 opmerkingen:

  1. Met zijn viertjes , daar draait het om ! Ik hoop en gun jullie nog zo lang ....

    Liefs Breda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een blog van ogenschijnlijk niets kan juist een heel belangrijk bericht bevatten.
    Dat jullie over de ellende praten waarin jullie je bevinden is goed. Wij ervaren dit in ieder geval als prettig.
    Waarom zul je dingen verzwijgen of mooier laten lijken dan ze zijn.
    Laat anderen hieraan een voorbeeld nemen!
    Als het nodig is, zijn we er voor jullie.

    Heel veel liefs Ronald, Anissa en Sepha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Blogs van niks heb ik bij jullie nog nooit gelezen. Heel bijzonder dat jullie iedereen, ook vreemden, zoals ik, laat 'meeleven' meelezen over jullie leven.
    Genieten ... Hoop het toch nog lang te mogen lezen.

    Groetnis út Fryslan

    BeantwoordenVerwijderen
  4. http://www.dream4kids.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ric, ing en bo29 mei 2011 om 23:58

    jou bloggen zijn altijd van woorden die je aan het denken zetten en je leert om te genieten van alles om je heen wat zo gewoon lijkt maar eigenlijk heel bijzonder en kwetsbaar is.
    Het is goed dat je je verdriet en moeilijke tijden op het blog zet maar nog fijner is het als je je mooie momenten er op zet. We leven in goede en slechte tijden met jullie mee. Hopelijk komen er nog veel mooie momenten met zijn 4tjes.
    Liefs en we love you

    Ing

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een blog van niets? Dat mag je noooit meer zeggen, Joost!
    Jij deelt met ons allen de mooie momenten, verdrietige gebeurtenissen, maar ook jullie grootste angst, die hoe dan ook, waarheid zal worden.
    Ik heb het al vaker gezegd, diep respect hebben wij voor jullie alle4!
    Laat de mooie momenten de overhand hebben......
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een blog van niks? Wat nou niks. Er staan geen schokkende dingen in? Goeiedag zeg, jullie hele situatie is al schokkend genoeg. Voor jullie -en ook ons- wel fijn dat er heel veel dingen bespreekbaar zijn.
    Geniet van het leven, geniet van elkaar en geniet van het "zijn".
    mama

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Peter, Debby en Quinten30 mei 2011 om 09:52

    Als dit een blog van niks is, dan hoop ik dat er nog heel veel blogs van niks komen waarin jullie met z'n vieren genieten van hele mooie niksmomenten!!

    We denken aan jullie
    Veel liefs uit Spijkenisse

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mirjam (mama * Bradley)30 mei 2011 om 10:25

    Liever tachtigduizend keer een niksblog dan 1 waar je hart van overslaat!!
    Dikke kus vanuit Rhoon

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ook een "blog van niks" heeft hele grote waarde...
    Groot ontzag voor hoe jullie ermee omgaan!

    Dikke kus!
    Dick en Elsbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  11. hoi lieverd,
    Wij lezen ook iedere dag mee ook al wonen we aan de andere kant ik denk iedere dag aan jullie en we steken heel veel kaarsjes dit is wel 1 rede dat ik het ku.... vindt dat wij niet dicht bij jullie wonen maar echt niet minder aan jullie denken nou dachten we toch altijd wel aan jullie hoor en ik heb vanaf het begin tegen lei gezegd dat ik mijn familie wel vaker mis .
    Ook de kids geven jullie veel knuffels en kusjes.
    Kus nathalie lei bo fenna damien en zoe.(uit limburg)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Is al meerdere malen gezegd en ben er helemaal mee eens, liever een blog van 3x niks dan 1 met slecht nieuws. Ik vind jullie hele sterke mensen en heb ook diep respect voor hoe jullie er mee omgaan. Wat is die relaxkamer mooi geworden zeg. Ook ik zit nu even lekker niks te doen en te genieten van het mooie weer en ik hoop, bid en wens jullie nog heel veel mooie momenten toe en voor zolang mogelijk. Een hele dikke x voor jullie alle 4

    BeantwoordenVerwijderen
  13. hoi Laaf,

    Een blog van niks die zo veelzeggend is.
    Ben het helemaal met je eens, want kan uit ervaring zeggen dat genieten zolang het kan het belangrijkste is.

    groetjes Wil

    BeantwoordenVerwijderen
  14. liefs uit Weert30 mei 2011 om 19:12

    Dikke kus lieverds!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. sander,sabine,thym en tess30 mei 2011 om 20:10

    Lieffies kan me aansluiten bij de rest, een blog van niks?? Het lucht jou op en dat is heel veel waard, zijn blij dat jullie zo open zijn met elkaar!! Dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen
  16. een blog van niets zeg je, maar niks is zo belangrijk als nu met zijn viertjes, geniet van deze dingen, zo klein als het is het maakt niks uit, zolang het nog kan en hopelijk is dat nog heel lang.

    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  17. joost, nicole, fleur en roos, wat nou een blog van niks, joost jou gedachten staan letterlijk zwart op wit voor ons allemaal, het is jou gegeven om je zo te uiten, en man dat kan je verd.... goed, ga zo door schrijf alles ellende en plezierige dingen maar op,wij zijn er trots op dat je ze met ieder deelt, en we hopen op nog heel veel leuke en kwetsbare blogs, want dan is jullie meisje er tenminste nog, en voor nu nog meer genieten van alles. dikke kus helma

    BeantwoordenVerwijderen
  18. wat een heerlijke blog, hoop dat jullie kunnen blijven genieten van al die niks momenten. Van al die momenten die zo gewoon lijken maar zo speciaal voelen. kuzzz Chantall

    BeantwoordenVerwijderen