zondag 14 augustus 2011

Het condoleeruurtje op school.....

3.00 uur, 4.00 uur, nog een paar keer draaien en de klok staat op 5.00 uur, maar om half zes dacht ik flikker nu maar een eind op met dat bed ik ga eruit. Om op deze manier in bed te blijven is het ook niet met het gevolg dat ik de nacht hooguit vier uurtjes met de ogen dicht heb meegemaakt. Klote zooi, ik wil ook slapen, want ik ben het zat, maar ja het is even niet anders. Dan maar naar beneden en met een bak koffie op het blog de dag van gisteren te omschrijven. Jaja, gisteren hebben we de tweede alinia van het inlegvelletje afgewerkt en dat was de condoleance op school.

De zaterdagochtend zelf werd ik gewekt door Nicole. Mijn lieve schat zat in elkaar gezakt naast Fleur en moest enorm huilen. Het gesnik en gesnotter kwam uit het diepst van haar ziel en dat was, hoe vreemd het ook klinkt, fijn om te zien. Ik vind enrom veel troost in muziek en lul met iedereen die ik tegenkom en het laatste beetje wat dan nog overblijft blog ik van me af. Nicole verwerkt haar verdriet op een andere manier en daar is het huilen gelukkig een onderdeel van.

Voor de rest ben ik op mijn manier bezig geweest met de herdenkingsdag. Samen met mijn zwager heb ik de volgorde van de muziek doorgelopen en kwam tot de conclusie dat er bepaalde nummers niet gedraaid kunnen worden, omdat dat echt niet gepast is in de kerk. We hebben er om gelachen, hebben de nummers hard gezet maar het kan "gewoon" niet. Om een uurtje of drie was het dan zover en gingen we gewapend met de opa's en oma's naar school om het beetje mensen te ontvangen die ons nog even wilde condoleren.

Allememaggies zeg, wat een drukte. Ik had het me iets anders voorgesteld. Als je zegt dat er 200 mensen waren geloof ik het, maar als er iemand is die 300 zegt geloof ik het ook. Wat een opkomst zeg. In mijn stoutste dromen had ik dit niet nooit durven dromen. Uiteraard was het fijn dat er zoveel kwamen en dat betekend voor mij dat Fleur het goed voor elkaar had. Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor de lieve woordjes en fijne knuffels. Het doet ons goed en op een bepaalde manier putten wij ook hier wat kracht uit.

Ondertussen zijn we nog maar een twee en een halve dag verwijderd van de dinsdagmiddag en het onbekende vreemde gevoel waar ik mee loop wordt steeds erger. Vandaag ga ik met Ellen even gezellig naar de kerk en zullen we de laatste dingen gaan regelen. De rest van de dag zal wel weer gevuld gaan worden met lieve mensen om ons heen. We weten dat er zowiezo weer een stuk of 25 komen en dat is fijn. Nu ga ik even douchen, want ik stink. Mensen eetsmakelijk allemaal en wie weet tot zo. Lukt dit niet dan tot morgen of overmorgen.

Laafje Joost

15 opmerkingen:

  1. Gisteren was ik bij de Lion King musical (die 'draait' nu hier in Singapore) en hoorde deze tekst. Natuurlijk moest ik aan Fleur denken...dus van 'he' maak ik maar even 'she'...
    Het refrein vond ik mooi, misschien jullie ook wel....

    She lives in you
    She lives in me
    She watches over
    Everything we see
    Into the water
    Into the truth
    In your reflection
    She lives in you

    Ik wil gewoon maar zeggen....Fleur leeft verder in iedereen die haar liefhad, en zo te lezen zijn dat er heel, heel erg veel!

    Sterkte...
    Catelijne uit Singapore

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dikke knuffel!
    Eus Els en de kids!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Roos, Nicole en Joost,

    Dat Fleur zoveel harten heeft gestolen is logisch. Zo'n eerlijk en puur meisje met haar hart op haar tong. Menig mens zou af en toe een voorbeeld moeten nemen aan haar!
    Het is fijn te lezen dat jullie kracht putten uit de belangstelling, want dat is nl het enige wat wij als buitenstaanders voor jullie kunnen doen al zouden we zoveel meer willen.

    Dinsdag zal een groots eerbetoon worden aan jullie kanjer.

    Heel veel liefs Ronald, Anissa en Sepha

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve zoon,
    We gingen "gewapend" met de opa's en oma's en zo voelde het ook. Wat fijn voor jullie dat er zóveel mensen geweest zijn en ze moesten er veel moeite voor doen, want wat hebben die lang in de regen moeten wachten, maar ja het was niet anders.
    De school had het geweldig georganiseerd -als ik het zo noemen mag- en voor de rest was het goed zo hoewel ... ik liever zo gestaan had op haar trouwdag en niet op haar begrafenis, maar ja, dàt mocht niet zo zijn.
    Ondanks alle narigheid werd het thuis ook nog gezellig. De "ovens" van Suus en Ellen draaiden overuren en de pizza's waren heerlijk, maar ja, toch kruipt de tijd naar dinsdag, maar lieve zoon, ook daar komen we doorheen, dat moet gewoon.
    Vanmiddag zie je me maar ik hoop wel dat je een beetje okselfris bent, denk ook om jezelf!
    Sterkte knul, hou je staande en probeer toch af en toe te slapen, dat heb ook jij broodnodig!
    mama

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Quirina Zonneveld (Las Vegas)14 augustus 2011 om 08:57

    Joost: Quirina (nicht van papa in Las Vegas) wist niet hoe ze de reactie moest plaatsen en heeft onderstaand bericht naar mij gestuurd met het verzoek dit namens haar te plaatsen, bij deze! (mama)
    ---
    I may have met you when you were young. I have read what you wrote about the experience of your daughter's passing. It may be therapy for you, but it is also enlightening for me and I'm sure others who read here. Thank you for never met your family. We are related because your father's, father was my mother's father. We are cousins. I am Quirina from America. I have that. Know that my heart, thoughts and prayers are with you all during this difficult time. I hope we do meet one day. You are always welcome in my home, should you ever come to America. (Las Vegas, Nevada is where I am now) Hugs for strength to you all. Quirina Zonneveld (my mother was Quirina deJong)

    Quirina Zonneveld
    PO Box 778074
    Henderson, NV 89077-8074
    (702)277-2392

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De hele week heeft bij mij de wekker op 06.30 uur gestaan. En gister was ik na het werk helemaal op. Elke gewerkt uurtje leken er wel 3 deze week.
    Dus ook ik wilde graag even uitslapen.

    En jawel, ik was pas om 07.30 uur wakker.
    (uitslapen bij mij betekend minimaal 11.00 uur)

    En volgens mij is het daarboven lekker weer en is Fleur een watergevecht begonnen. Het komt hier iig met bakken uit de hemel.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. anoniem

    ik ben een onbekende voor jullie, maar via hier op de blog gekomen.

    Joost, in de kerk kan alles, dat is wat onze dominee vorig jaar, toen wij in deze situatie zaten zie. Wij hebben toen ook alleen maar gekeken wat wij wilden. Hebben er achteraf positieve reacties opgehad.

    Ook wij dachten van sommige stukken, dit kan niet, maar door onze geweldige dominee, is de dienst geworden zoals wij dat voor ogen hadden.

    Dus doen wat jullie hart ingeeft, kun je achteraf met een zeer goed gevoel op terug kijken.

    Sterkte voor de komende tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het is geen wonder dat het zo druk is bij en rondom jullie.
    Jullie hebben ongekend veel liefde in jullie, dat stralen jullie uit in woorden en daden....
    Hou deze liefde vast, nu, morgen, overmorgen en altijd.....
    kusssss!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lieve Joost,

    Wij hebben zelfs het nummer "losing my religion" gezongen door Anouk gedraaid in de kerk tijdens de afscheidsbijeenkomst voor ons zoontje. Daan, mijn zoon, zong altijd op zijn eigen manier dit nummer mee (oh wijf, biehieer en you are nasi)... die herinnering maakt dat het mocht, dat nummer in de kerk.
    Wat ik zeggen wil is, draai de muziek die je met Fleur hebt uitgezocht, het mag, vanwege de herinnering.......

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zeker in een katholieke kerk kan zoveel meer dan je denkt!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. hele stevige knuffel en dikke kussen
    xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik had het wel verwacht dat er zoveel mensen op school zouden zijn...net zoals het dinsdag heel druk zal zijn. Heel veel mensen leven met jou, nicole en Roos mee. Ik weet niet hoe ik het zou doen als ik mijn kind zou verliezen zou gek van verdriet worden denk ik..Het ergste wat een mens kan mee maken is een kind verliezen..en dat is jullie gebeurd en Roos haar enige zus waar ze vlgs mij heel close mee was..de hel waar jullie inzitten gun je niemand en hoop dat jullie troost kunnen blijven putten met alle mensen die met jullie mee leven en mee blijven leven....
    Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  13. lieve joost,nicole en roos
    ik vind het wel heel fijn dat er zoveel mensen zijn het is enorm belangrijk ik hoop ook dat die mensen er blijven [teminste]] vele voor jullie want de zware weg is nog wel een eind.ik had ook graag jullie persoonlijkeven willen vasthouden [ al kennen jullie mij niet] maar voor mij voelt dat anders.klinkt misschien beetje gek maar ik bedoel het goed.ik wens jullie allen ook verdere familie heel veel kracht ook zeker voor dinsdag in gedachten zal ik bij jullie zijn.meer kan ik helaas niet voor jullie betekenen liefs dieny brok.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik heb diepe bewondering hoe jullie ermee omgaan. Het was gisteren ontroerend om te zien hoe jullie de mensen troosten en op hun gemak stelden tijdens het condoleance uurtje.
    Heel veel sterkte.
    Judith Fortuin

    BeantwoordenVerwijderen
  15. monique van weerlee14 augustus 2011 om 20:49

    ik vond het heel bijzonder om dat kleine persoonlijke momentje met jullie te kunnen delen...

    monique

    BeantwoordenVerwijderen