woensdag 9 november 2011

Roosje daar maken we ons een beetje zorgen om.....

Zo lieve mensen,hier even een blog over Roosje. Er word mij regelmatig gevraagd hoe het met ons gaat en het antwoord wat ik dan geef is dan meestal “goed” of “ok”. Om jullie uit de droom te helpen, het kan altijd beter en het gemis word steeds groter. Nicole en ik praten goed met elkaar en geven elkaar ook alle ruimte die we nodig hebben. Roos daarin tegen praat soms en wat er dan uitkomt is bitter weinig. Daarnaast is het wakker worden en het naar school gaan een vrij groot drama. Het grietje word negen van de tien keer wakker met pijn in haar buik en gaat met zeer grote tegenzin naar school. Wel moet ik even zeggen dat ze de school helemaal top vind dus daar zit het probleem niet. Maar ja waar zit het probleem dan wel.

De problemen die ze heeft zijn en paar weken aan de gang. We zien haar beetje bij beetje achteruit gaan en dat baart ons toch wel wat zorgen. Ze is niet echt actief en de kleur op haar bekkie is eigenlijk niet zoals hij hoort te zijn. Van de week had Nicole haar naar school gebracht en het was één groot drama. Roos bleef huilend achter op school en Nicole zat huilend op de fiets. Dit is niet de bedoeling en het besluit om contact op te nemen met dokter Stam van Lange Land Ziekenhuis was dus snel gemaakt.

Vandaag, woensdag 9 november 2011, om 14.00 uur konden we al langskomen. Omdat ik op dit moment voor mijn werk in Zierikzee zit, ruim 100 kilometer van huis,  kon ik er niet bijzijn en dat was knap vervelend kan ik jullie melden. Niets aan te doen dus de dames moesten het met zijn tweetjes oplossen.

In het LLZ heeft de kinderarts Roos even goed onderzocht en na wat voel, meet, weeg en luisterwerk bleek dat we om die onderdelen ons geen zorgen hoefden te maken. Toch vond hij dat Roos er wel wat slechter uitzag dan twee weken geleden. Toen waren we immers in het LLZ voor het eindgesprek van Fleur haar diabets http://joost-nicole.blogspot.com/2011/10/het-diabetes-eindgesprekslik.html De kleur en de klachten die ze heeft, hebben ervoor gezorgd dat er een buisje bloed werd afgenomen.

Wat ik van Nicole heb begrepen is dat Roosje tijdens het prikken geen kik heeft gegeven en zich heeft gedragen als een echte stoere meid. Uiteraard was ze erg nerveus en er werd ook nog geprikt zonder emla zalf. Voor de mensen die niet weten wat emla is, dit is een verdovende zalf die we gebruiken voor Fleur haar diabetes.

Aanstaande vrijdag krijgen we de uitslag en hopelijk kunnen we aan de hand van die gegevens Roos weer een beetje opkrikken. Naast het lichamelijk onderzoek en bloed prikken hebben ze het ook even gehad over het psychische gedeelte. Het LLZ, maar ook school staan klaar om in te grijpen. We hebben zelf besloten om te wachten op de uitslag van het bloed en zullen daarna wel weer verder kijken.

Lieve mensen welterusten en wie weet tot morgen, overmorgen of overovermorgen.
Overovermorgen……pffffft…..dan is het 12 november……

Laafje Joost

8 opmerkingen:

  1. ach meissie toch....
    geef je haar een extra dikke knuffel van mij Joost?

    liefs
    Anne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach nee.... het lieve grietje... er zal meer dan genoeg in het koppie omgaan....als het geestelijk zwaar is, kun je heel goed lichamelijke klachten krijgen.... dikke knuffel voor jullie!!
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Pff wat moeilijk allemaal. Jullie kleine grietje die niet lekker in haar vel zit. Het belangrijkste is nu om te weten "wat te doen?". Ik hoop dat jullie gauw meer weten en haar kunnen helpen. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. lieve roos, het is ook niet niks wat je allemaal mee maakt in je leventje, we hopen, dat de dokter gauw de uitslag heeft en jekan helpen, lichamelijk als geestelijk, joost en nicole sterkte met alles, dikke knuf van helma

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve familie,

    Het is ook niet niks wat er de afgelopen jaren gebeurt is en heel begrijpelijk dat dit zijn weerslag heeft en helaas heeft Roos daar nu op dit moment heel veel last van. Wij hopen dat Roos snel weer lekker in haar velletje zit.
    Roos, je bent een kanjer en krijgt van ons allemaal een dikke dikke knuffel.

    Familie Bosman (kevin)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ach gossie, die kleine meid, wat zal het allemaal bij elkaar ook verschrikkelijk moeilijk voor haar zijn. En ach, die arme Nicole, huilend op de fiets en Roos in tranen moeten achterlaten, dat is normaal al niet makkelijk maar in jullie situatie nog zo veel moeilijker. Hopelijk krijgen jullie snel de uitslag en gaat ze zich al gauw weer een beetje beter voelen.

    Liefs Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. sandersabine thym en tess10 november 2011 om 17:23

    pffffffff dat is KLOTE zeg duimen dat der bloed goed is en dat ze dan misscien goed kan gaan praten met iemand
    Dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen
  8. IK GEEF JE EEN ROOSJE MIJN ROOSJE

    STERKTE!!!

    BeantwoordenVerwijderen