vrijdag 4 maart 2011

De kuur loopt weer.....

Op dit moment zit mijn hoofd lekker vol en heb ook besloten om de gedachten even de vrij loop te laten gaan. Waar het schip zal stranden is dus een groot vraagteken, maar het is even niet anders. Om te beginnen wil ik even zeggen dat de laatste dagen erg fijn waren. Met Fleur ging het steeds beter en Roos kon even bijtanken. Maar ja, wat wij wisten wist Fleur ook en dat was dat de kuur van vandaag op de loer lag. We weten uit ervaring dat die ook wat bijwerkingen heeft en dat zorgde ervoor dat het dametje gisterenavond met moeite naar bed ging. "Ik wil niet naar het ziekenhuis" werd een paar keer gezegd. Wij als ouders kunnen alleen maar sorry zeggen en dat er geen andere keus is. Dit doet zeer......

Maar ja, nadat de wekker vanmorgenvroeg iedereen uit het bed had getrommeld was het dan toch echt zover, want om 9.00 uur hadden we een afspraak bij de prikdokter en de oncoloog meneer Beishuizen. Onze eigen oncoloog heeft vakantie vandaar even een ander. Volgens Fleur, Roos en Nicole een prima vent die ook nog eens aardig was. Hij heeft de bloedwaardes eens even bekeken en die waren ok dus de kuur kon definitief doorgaan.

Terwijl de eerste pil dan wordt geslikt word de chemo geautoriseerd. Dit betekend dat de oncoloog de opdracht heeft gegeven en dat de chemo gemaakt kan worden. Dit maken duurt maar even, want binnen een uur is het spul dan al binnen. In dat uur wordt Fleur haar "lijn" ook aangeprikt. Iedereen weet dat dit ondertussen een drama is, maar dit keer ging het zonder problemen.

Tja....en na dat uur is het dan echt zover. De chemo kan inlopen. Dit duurt in totaal een minuut of 40 en dat 5 dagen achter elkaar. 5 dagen om 7.30 eruit, 5 dagen lang die kilometers wegrijden en na 5 dagen wordt de "lijn" weer verwijderd en kan mevrouw weer normaal douchen. Het klink simpel en als je verstand op nul staat is dat het ook. Om 11.45 uur riep Fleur opgewekt naar boven dat ze weer thuis was om vervolgens buiten te gaan spelen.

Het avondeten was dit keer een broodje kabab en wonder boven wonder was het ding bijna op inclusief 3 glazen melk. Heerlijk weer zoals ze aan het eten was. Even een keer het oude niveau. Of ze dit blijft volhouden is nog maar de vraag. We wachten het maar weer af......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten