zondag 20 maart 2011

Erg gezellig dus!!!!

Even vlug een blogje van ons weekend. Hij duurde erg kort, maar was wel fijn. Vrijdag bleef Fleur haar BFF-vriendin logeren en dat was supper gezellig. De zaterdag zelf hebben we het rustig aan gedaan. 's-middags zijn we even op de kinderboerderij geweest en 's-avonds hadden we weer eens een verjaardag bij de buren. Erg gezellig dus!!!!

We hadden een paar dagen geleden ook van de DVN, Diabetesvereniging Nederland, een uitnodiging gekregen om te gaan zwemmen. Dit is iets wat de meiden altijd graag doen dus was de beslissing om te gaan snel genomen. Vandaag zijn we dus wezen poedelen in Naaldwijk. Een mooi zwembad met een watertemperatuur van 31 graden. Het was niet druk, wat erg prettig was, en voor de inwendige mens was er ook iets geregeld. Het duurde maar 2 uur, maar dat was voor Fleur lang zat. Erg gezellig dus!!!!

Tja.....en voor de rest zijn we er weer eens achter dat diabetes en kanker niet echt samen gaan. Door de chemo krijgt haar weerstand telkens een knauw en dat is vervelend. Afgelopen woensdag waren haar trombocyten 37 en gisteren schreef ik dat die waardes waarschijnlijk nog verder gezakt waren. Dit weten we nog steeds niet zeker, maar morgen gaan we wel even bellen met het Sophia en zullen even uitleggen dat Fleur onder de blauwe plekken zit en dat de kleine gaatjes, die achterblijven na het vervangen van een systeem, haast niet meer dicht gaan. Het gaatje waar we nu over praten is niet groter dan een punt van een naald en het kleine beetje bloed wat er dan uitkomt moet gaan stollen. Dit stollen wordt dus geregeld door de trombocyten. Het kleine speldenprikje was na een uur of 2 pas dicht wat volgens mij inhoud dat de trombocyten zo goed als verdwenen zijn en haar bloed dus niet kan stollen. Nu is een speldenprikje nog te overzien, maar als ze een grotere snee of een bloedneus oploopt zijn we verder van huis. Vandaar dat we morgen dus even bellen met het Sophia. Erg gezellig dus!!!!

Tot die tijd wachten we het "gewoon" maar weer af. Jullie morgen veel plezier en wie weet tot morgen, overmorgen of overovermorgen.

Het laafje

1 opmerking:

  1. Fijn dat jullie een lekker weekend gehad hebben,
    wij trouwens ook!!
    Na enkele dagen je blog weer eens even gelezen én de foto's van Fleur gezien. Ze krijgt anders weer een lekker koppie met haar...!!
    Sterkte maar weer met groetjes van ons,
    tante Jopie.

    BeantwoordenVerwijderen