zondag 6 maart 2011

Even naar Haïti.....

Zo, bij deze presenteer ik jullie blog 2 van vandaag en stiekem kan ik verklappen dat dit er 1 is waar ik erg trots op ben. Niet trots op het blog, maar op de mensen waar over het gaat. Wat is er aan de hand ???

Onze vrienden uit Weert, die we hebben leren kennen in Villa Pardoes, hebben we vandaag uitgezwaait op schiphol. Niets bijzonders zou je denken, maar deze familie bestaat uit 7 man. Een vader, een moeder, 3 kinderen en 2 adoptiekinderen. Een gezellig boel kan ik jullie zeggen, maar toen vorig jaar op 12 januari op Haiti, waar Guy en Maniela vandaan komen,  een aardbeving plaatsvond werd het toch wel even spannend. Er waren enorm veel mensen omgekomen, waaronder misschien de moeder van Guy en Maniela.

De ouders van deze kids, Manfred en Gerrie, hebben een grote zoekactie op touw gezet en afgelopen zomer kregen ze te horen dat zowel de moeder van Guy, maar ook die van Maniela nog in leven waren. Geweldig nieuws dus en de beslissing om bijde moeders op te zoeken stond direct als een paal boven water. De eerste reis stond gepland in november 2010, maar omdat er cholera heerste was het niet verstandig om te gaan. De reis werd verschoven naar maart 2011. Om precies te zijn 6 maart 2011.

Tja.....en dat is vandaag. Ze vertrokken vanaf schiphol en iets in ons zei dat we hun moesten uitzwaaien. We hebben ze gebeld en na een gezellig gesprek hadden we ze beloofd dat we ze zouden helpen om de koffers te dragen.


Op dit moment zitten ze in het vliegtuig naar New York en vanuit daar vertrekken ze richting de hoofdstad Port-au-Prince in Haïti. Op dinsdag en op vrijdag staat er een ontmoeting met beide biologische moeders gepland. Dit zal waarschijnlijk een erg emotioneel, maar ook een zeer bijzonder moment worden.

Wij wensen vanuit Zoetermeer Manfred, Gerrie, Diyou en Noelle, maar zeker Guy en Maniela nogmaals ontzettend veel plezier toe met deze onwijs mooie reis. Om alle bekenden op de hoogte te houden hebben ze een website aangemaakt en deze wordt dagelijks bijgewerkt tenzij er geen internet verbinding is. Voor de mensen die willen weten hoe het hun vergaat is hier de link http://vanthuijl.waarbenjij.nu/?page=profile&intTravelId=318804


Geen opmerkingen:

Een reactie posten