vrijdag 11 maart 2011

De radioloog en de ergotherapeut.....

Zo vandaag hadden we weer een afspraak met Vera, de ergotherapeut. Fleur had hiet totaal geen zin, maar de date stond en konden dit niet meer afzeggen. Eenmaal in het Erasmus MC hebben ze gelijk even gekeken bij Dokter van Rij, de radioloog. Die wilde binnenkort Fleur even bekijken dus aan Nicole de taak om een afspraak te maken.

Na een hoop gehannes, gelul en gedoe was het niet anders en de date zou in een kuurweek gemaakt worden. Probleem was alleen dat chemo 's-ochtends gegeven wordt en mevrouw Van Rij 's-middags pas tijd zou hebben. Dit betekend dus dat ze een paar uurtjes moeten wachten. Kut en klote natuurlijk tot de mevrouw Van Rij langs liep en Fleur zag staan. Ze was benieuwd hoe het ging en had wel even tijd voor haar. Haha, daar zat mevrouw de seceratesse dan. Mazzzzzzel!!!!!!

Binnen heeft ze het bestralingsgebied even goed bekeken en was zeer tevreden. Wel zijn we gewaarschuwd voor zon. We moeten haar, als de zon schijnt, met een hele hoge factor de gehele dag insmeren, omdat die plek zeer gevoelig is en supersnel zal verbranden. We zijn blij dat we dit weten en zullen dit ook scherp in de gaten blijven houden. De volgende afspraak is pas over 6 maanden.

Tja.... nu was Vera aan de beurt. Het bezoekje was dit keer anders dan verwacht en Fleur vond het zelfs COOL. Zoals jullie weten zijn ze begonnen met het "project prothese" en beetje bij beetje komt de grote dag dichter bij. Vandaag kregen we te horen dat het een prothese wordt met 1 elektro aan sluiting. De spier aan de achterzijde kunnen ze niet vinden, maar die aan de voorzijde werkt perfect. Op deze spier is dus een plakkertje geplakt en door die te spannen ging de hand op de monitor open en dicht.

Jaja, mensen Fleur kon de hand op de laptop bedienen en dat heeft Nicole uiteraard gefilmpt. Jammergenoeg heb ik wat problemen met het geluid en het beeld dus wie het wil zien moet even hierheen komen. Naast deze geweldige beelden hebben ze ook een prothese gezien die het gaat worden. Op de foto zie goed hoe het ding eruit gaat zien. Hij ziet er groot uit en dat klopt ook wel, want deze is bedoeld voor een volwassene. Fleur zal er dus een krijgen op haar formaat.


Volgende week staat er weer een date gepland met Vera en de 24 maart is het eerste geprek met de prothesemaker. Ons is nu verteld dat de prothese waarschijnlijk pas na de zomer klaar zal zijn, omdat het maken van zo'n ding best ingewikkeld is. Helemaal niet erg, maar dat Fleur het COOL vind en er echt zin in heeft is alleen maar mooi. Eindelijk een lichtpuntje waar ze zich aan kan vasthouden en naartoe kan leven.

Het laafje

3 opmerkingen:

  1. Wat gaaf en heerlijk zo'n lichtpuntje.
    Geniet van dit mooie vooruitzicht.
    Knuf uit Ruurlo
    Jan en Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  2. kijk dit horen we maar al te graag, geniet van het lichtpuntje. zoals je weet hebben wij ook een licht puntje, mellie kan niet wachten, eigenlijk wij ook niet

    groetjes uit rottjeknor

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heerlijk om te lezen, dat er eindelijk wat positiefs gebeurt met de kinderen. Voor Fleur, het oefenen met haar nieuwe arm straks. En dat Roos het zo naar haar zin heeft op haar nieuwe school. Put kracht uit deze lichtpuntjes, en ik hoop voor jullie dat er nog velen zullen volgen.
    Heel veel liefs Conny,

    BeantwoordenVerwijderen