woensdag 16 februari 2011

Wel of geen chemo......

Zo daar is ie weer. Laat ik om te beginnen maar eens zeggen dat de digibeter gisteren opnieuw is geinstalleerd en er waren vandaag alweer problemen met het geluid. Nicole heeft heeft de helpdesk maar gebeld en Fleur de school. Uitendelijk werkte het allemaal en vanaf morgen gaat Fleur weer officieel digitaal naar school. Dit is maar goed ook, want het thuis zitten gaat nu echt vervelend worden. Het kind weet met zichzelf geen raad, zit zichzelf in de weg en wil dolgraag weer eens normaal meedoen met iedereen. Dus geen gekut met chemo's en vermoeidheid, maar lekker mee kunnen doen met de klas en "gewoon" alles zonder problemen op kunnen eten.

Tja dat eten.....tjongejonge wat een ding is dat zeg. Het gaat steeds beter, maar het niveau van een paar weken geleden is nog ver te zoeken. Ons is verteld dat je niet meer dan 10% mag afvallen. Dit betekend dat Fleur eigenlijk niet meer dan 5 kilo mag afvallen. Het Sophia doet over het gewicht totaal niet moeilijk en zeggen simpelweg dat ze er niet ondervoed uitziet en zij zich dus geen zorgen maken. Ok jullie je zin alleen denken ze in het LLZ daar iets anders over. In dit ziekenhuis zijn de dames vandaag geweest voor het wekelijkse bloedbeeldje en na een kort geprek met de kinderarts Stam en de diabetsverpleegkundige Sylvia was er besloten dat de diabetesdietist Mischa word ingeschakeld. Zij gaat nu even uitzoeken of er voor Fleur een shake of wat dan ook in de handel is. We wachten het maar weer af.


Waar we ook op wachten is het telefoontje van morgen. Dan krijgen we te horen of de kuur van volgende week wel of niet doorgaat en hoe zwaar de pillen zijn. Dit alles heeft te maken met het bloedbeeld van deze week. Zoals jullie zien kruipen de neutro's, leuko's en trombo's weer omhoog. Alleen moeten die trombo's aanstaande maandag wel boven de 100 zitten. Spannend allemaal en de kans dat er een trombotransfusie komt sluiten wij dus niet uit. Ook de HB is weer gezakt en uit ervaring weten we dat er een bloedtransfusie plaats kan gaan vinden vanaf 4.7 Dit betekend dat ze nog maar 0.4 hoeft te zakken voor een halve liter wijn. We maken ons hier niet al teveel zorgen om, maar houden het steeds blekere bekkie goed in de gaten.

Voor de rest zijn we hier allemaal erg moe. De een noemt het voorjaarsmoeheid en de ander roept dat je op tijd naar bed moet. Ikzelf denk dat de ellende van het afgelopen jaar de boosdoener is. We gaan tegenwoordig netjes op tijd naar bed, maar komen er elke dag toch weer verrot uit. Helemaal niet erg als ons meisje maar beter wordt, want dat is het belangrijkste wat telt op dit moment.

Voor nu weltrusten en wie weet tot morgen, zoniet dan tot overmorgen of overovermorgen.

Een luie Laaf

3 opmerkingen:

  1. Hee lieverds,een heel normale reactie die moeheid maar wel vervelend.
    Het wordt tijd dat er betere tijden gaan komen en we samen er weer eens lekker op uit gaan!dikke kus en welterusten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moeheid is de verwerking van je verdriet en angst.
    Hoort erbij.... fijn gezegd he?
    Ik wens jullie kracht om het allemaal vol te houden en je weet: onze privebios is van jullie en er kan altijd een gourmet- of bbqmoment aangeplakt worden!
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Natuurlijk is het niet raar dat jullie moe zijn. Dit is de rekening voor alle spanning en zenuwen van de afgelopen tijd. Jullie maken daar met z'n allen nogal wat mee zeg. Als het vandaag of morgen met Fleur weer wat beter gaat dan komen jullie allemaal vast weer bij! Moed houden hoor!
    mama

    BeantwoordenVerwijderen