woensdag 2 december 2009

duidelijkheid en ook weer niet

Zo, Fleur is weer thuis en het gaat op dit moment erg goed. Ze heeft nog geen last van haar kaken, pijn in de voeten of wiebelbenen. Hopelijk blijven de bijwerkingen nu een keertje weg. Maar goed om 6.15 uur hebben ze bloed afgenomen en om 8.00 uur kregen we al te horen dat ze naar huis mocht. Alles ok, maar nog geen chirurg gezien. De verpleging heeft alles gedaan om alleen al de zaalarts op tijd langs te laten komen (wat ook niet lukte). Om half 11 zijn ze maar naar huis gegaan met de hoop aan het aan het eind van de middag te worden gebeld (17.15 uur dus). Elke woensdagmiddag is er groot overleg. Dan komen de oncologen, radiologen, chirurgen enz enz bijelkaar om ieder patientje door te nemen. Bij Fleur hebben ze het zowiezo over de longen en de operatie gehad.

Laten we beginnen met de longen. Omdat de chemo ervoor zorgt dat de tumor een stuk kleiner is gaan ze ervanuit dat de vlekjes dus ook kleiner hadden moeten zijn. Het ziekenhuis beschouwd het nu niet als een uitzaaing. Wel heeft de oncoloog gezegd dat ze het heel goed in de gaten blijven houden. Er zullen dus nog wel wat ct-scans volgen. Deze uitslag had ons dus een gerust gevoel moeten geven, maar dat doet het dus niet. Voor ons blijft het feit dat er iets zit waarvan ze niet voor de volle 100% kunnen zeggen wat het is. We kunnen nu alleen maar hopen dat de specialisten gelijk hebben.

Nu de operatie. Op 14 December word het bloed weer nagekeken en als dat goed is zal waarschijnlijk de definitieve datum komen. De eerste datum was 25 December, maar die hebben ze gelijk al geschrapt. De kans dat het daags voor de kerst plaats vind is zeer groot. Als dat zo is zetten we de kerstboom gewoon gezellig daar. De operatie zou misschien door een handchirurg gedaan worden, maar dat blijkt nu niet het geval te zijn. De vraag "waarom" die gaan we zeker nog even stellen. De chirurg die het nu gaat doen hebben we al ontmoet. Hij is een Belg, is heel aardig, is heel duidelijk en is heel groot. Ga er nu wel vanuit dat hij weet wat links en rechts is.
"Dit is de verkeerde" opschrijven is ook nog een optie. Ook is verteld dat het een zware ingreep is. Voor de mensen die het nog niet wisten "de pink" gaat eraf. We praten/typen er makkelijk over, maar zo voelen we het niet. Als dit de beste oplossing is om van het klote ding aftekomen dan moet het maar. Pas als ze voldoende hesteld is mag ze beginnen aan kuurtje nummer 5 en de bestraling. En omdat ze diabetes heeft zal het genezingsproces waarschijnlijk iets langer duren dan normaal.

Ook willen wel even melden dat als er geen vlekjes op de longen zaten ze dezelfde kuur had gekregen.
Ook als er geopereerd is zal ze de kuur helemaal af moeten maken. Ze volgen een protocol en kunnen dus niet een chemo minder geven.

5 opmerkingen:

  1. Dat is weer een heel verhaal.... en idd zou het fijner zijn als je een keer "precies" weet wat er allemaal is.

    Dat ze protocol volgen lijkt mij alleen maar goed. Hoe *&%$##*&* die chemo's ook zijn, liever helemaal afmaken dan 1 te weinig.

    Maar ik ben geen arts dus ik "voel" gewoon met jullie mee...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ben blij dat fleur zich na omstandigheden goed voelt,wel vevelend dat je dan de chirurg weer niet te spreken krijgt,en dat je niet weet wat het nu eigenlijk is.ben in ieder geval blij dat het aanslaat.nu de operatie ook weer heel wat en vervelend maar als de tumor maar verwijderd wordt.Hoop dat jullie een rustige sinyerklaas kunnen hebben in ieder geval is ze thuis.kus jo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tja, ik herken jullie gevoel maar AL te goed. Wij hadden dezelfde "superuitleg" en "superverklaring" en "superAANneming" .

    Betreffende de reuze Belg, bij Midas wist hij goed was links en rechts was ;-) Ik had een erg goed gevoel bij die man, hij heeft duidelijke taal, legt dingen zeer goed uit. Eindelijk iemand die "Nederlands" spreekt vonden wij (ook al is het een Belg) ;-)

    Ik hoop dat jullie "snel" aan de beurt komen, klinkt gek, maar voor ons was het een vreselijke opluchting toen het "eruit" was. Dan breekt gevoelsmatig echt een nieuwe periode aan.

    Succes ermee verder, hoop dat Fleur zich goed blijft voelen en de bijwerkingen haar een keer bespaard blijven.

    Hier een klein opgeluchte "hypere" Midas.... Al 2 borden macaroni gegeten haha, hij had vast erge honger ;-) Ik denk dat hij het ECHT beseft.. HEEEEEEEL fijn!

    Grts uit Breda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. lekker weer thuis. hopenlijk kan je morgen even komen naar het sint feest. ik zal duimen! nog even en dan hebben we wat meer contact met de digibeter. lijkt me gaaf en jij????
    tot gauw Fleur.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Kanjers,

    Vervelend dat Nicole zo achter de chirurg aan moet jagen, en hem dan nog niet te pakken kan krijgen. Je wilt toch zekerheid hebben, zodat dat er een beetje rust in je hoofd kan komen om alles op een rijtje te zetten. Nu eerst thuis Sinterklaas vieren, en hiervan genieten met z'n allen.
    Dikke kus Conny

    BeantwoordenVerwijderen