maandag 14 december 2009

Wel chirurg, geen datum

Zo vandaag weer een spannende dag. Om 9.00 uur even gebeld om te horen dat ik niet mee hoefde. De chirurg zou komen om alleen de hand te bekijken en voor de rest niets. Zonde van mijn dagen dus ben ik maar blijven werken. Wil wel even zeggen dat mijn werkgever me alle ruimte geeft die ik maar wil. Het maakt niet uit waar ik mee bezig ben. Als ik weg moet mag ik gaan. Als ik niet lekker in me vel zit mag ik naar huis. Kom ik door omstandigheden een keer te laat, is niet erg. Jan en Marco bijdeze nogmaals bedankt voor de ruimte.

Maar goed Nicole en Fleur moesten om 12.00 uur op de poli zijn om bloed te prikken en om even met de oncoloog te praten. Onze grote belg was er dus dit keer ook bij. Hij heeft met verbazing naar het handje gekeken. Hij had nooit gedacht dat de tumor zo klein zou zijn. Aan de buitenkant zie bijna niets meer. Wel kregen we te horen dat de operatiedatum nog steeds niet bekend was. En aangezien ze na de kerst een operatiestop van 2 weken hebben doen ze er alles aan om het nog voor de kerst (hopelijk) te regelen. Nicole kreeg nu wel het gevoel dat ze er echt alles aan gingen doen. De operratie wordt door een proffessor gedaan die gespecialiseerd is in kinderhanden. Onze belg helpt als het goed is daarbij mee. Het wordt een geplande operatie en blijkt dusdanig groot en ingewikkeld te zijn dat het niet even tussendoor kan. Na de operatie zal ze waarschijnlijk een dag of 4/5 moeten blijven. Al met al zijn we toch weer wat wijzer geworden. Niet veel maar toch.

Nicole heeft nu ook gevraagd of de pink misschien toch nog gered kan worden. Antwoord: omdat de tumor veel kleiner is dan verwacht bestaat nu de kans dat hij blijft zitten. Dit wordt tijdens de operatie pas beoordeeld. Als er maar ook enige twijfel is halen ze hem eraf. Laten we dus heel en heel duidelijk zijn "de kans dat hij eraf moet is nog steeds zeer en zeer groot"!!!!!

5 opmerkingen:

  1. Gelukkig hebben jullie zeker iets bereikt vandaag. Welliswaar geen datum, maar wel duidelijkheid, uitleg EN hoop. Oke, de kans is klein dat de pink blijft zitten, maar opeens is hij er mooi wel! Super toch? En TOCH de chirurg gestrikt welke veel ervaring heeft met kleine handjes, ook al goed nieuws!

    Ik hoop voor jullie dat de OK nog gepland kan worden dit jaar. We blijven jullie volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lullig dat je nog steeds geen datum hebt, maar ... helemaal vruchteloos was het gesprek vandaag toch niet lijkt me. Ik vind het verbazingwekkend als je de 3 foto's naast elkaar ziet, wat een verschil.
    Ik hoop dat jullie nu snel wat horen, want nu zit je maar tegen de operatie aan te hikken.
    Hou je haaks hè knul en veel toi toi toi voor je hele gezin!!!!
    mama

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oom Theo Tante Ria15 december 2009 om 11:04

    Vervelend voor jullie dat je nog geen datum hebt we leven met jullie mee en denken iedere dag aan jullie veel liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is wonderlijk hoe klein de tumor is geworden. Nu hopen en bidden dat de pink mag blijven, en wonderen toch echt bestaan!
    Mijn kerstwens voor Fleur en jullie allemaal.
    Kus Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  5. jeetje je ziet zo wat niks meer wat een verschil,neemt niet weg dat we er maar vanuit gaan dat ze haar pink moet verliezen maaaaaar toch is er een beetje hoop laten ze maar opschieten het kan maar achter de rug zijn.kus jo

    BeantwoordenVerwijderen