woensdag 2 juni 2010

Dreamnight at the zoo

Een goedenavond, morgen of middag. Laats schreef ik dat er nog wat verassingen op de deurmat waren gevallen. De eerste verassing komt van "dreamnight at the zoo" Dit word gehouden in dierengaarde blijdorp. De meeste van jullie snappen waarschijnlijk niet waar ik het over heb. Dus hier weer eens een korte uitleg zoals ik het begrijp.

Het doel van de "dreamnight at the zoo" is om 1 avond per jaar de deuren van de dierenparken gratis te openen voor chronisch zieke en gehandicapte kinderen en hun familieleden. Blijdorp is hier in 1996 mee begonnen. Ondertussen doen er 200 dierentuinen verdeeld over 35 landen mee. Elk jaar op de 1ste vrijdag van juni (en op het zuidelijk halfrond op de 1ste vrijdag van december) gooien de parken hun deuren van 18.00 tot 22.00 gratis open. De brandweer, politie, ambulance, muziekanten, artiesten, bedrijven en alle mensen die in het park werken, werken hier belangenloos aan mee.


Deze kaarten worden onder andere uitgedeeld door (kinder) ziekenhuizen. Vorig jaar heeft onze diabetesverpleegkundige Silvia ons op gegeven. Toen mochten we het voor de eerste keer meemaken en wel in Avifauna. Het was inderdaad een bijzondere avond. Er was voor iedereen Patat, drinken en ijs. Aan het einde van de avond was er ook nog een spetterend optreden van KUS en bij de uitgang kregen ze ook nog een tas met kleine dingetjes mee. Ook werden er een aantal chinese lantarens opgelaten. Dit werd gezamelijk met alle andere dierentuinen om 21.00 uur gedaan. Dit stelde opzich niet veel voor, maar het idee dat erop dat moment meer dan 270.000 mensen zitten te staren naar een paar lampionen en een fijne avond hebben gehad is zeer bijzonder.

Dit jaar zijn we opgegeven door de mensen van de pedagogische zorg uit het Sophia. We zijn ook zeer benieuwd hoe het dit jaar is en hebben er ook héél veel zin in.

5 opmerkingen:

  1. En ik mag zeker weer niet mee!
    Geniet ervan (van de avond dan)
    mama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker genieten, je heb erna weer een heel weekend om bij te komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk ! Tot morgen! Maarre...... wat is dan de 2e verrassing? Ook de 25e ? Of de theater tour van de CC wellicht?

    Oh enne Joost, verander even het woord VERASSING in VERRASSING alsjeblieft.... Ik heb er gewoon beelden bij...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk hoor lekker genieten veel plezier van avond Liefs uit Oostvoorne

    BeantwoordenVerwijderen