woensdag 22 december 2010

Het verlossende telefoontje

Wat een week, wat een dag en wat een nieuws. De hele week was de spanning in huize de Jong goed te voelen. We waren positief en ons gevoel vertelde ook dat het goed was, maar ondertussen knaagde het wel van binnen. Geen pretje kan ik jullie melden, maar dat is iets waar we niets aan konden doen. Tot vanmiddag. Als sneeuw voor de zon verdween het klote gevoel en maakte direct plaats voor tranen en opgeluchte gezichten.
  • Dit was het telefoontje waar we op hadden zitten wachten 
  • Dit is het nieuws wat we wilden horen
  • Dit was het resultaat voor maanden hard knokken
Mensen wat waren we bang. Met regelmaat hebben we gedacht....wat moeten we doen als de kuur niet aanslaat. Ze hebben niet gezegd dat de kuur niet aanslaat, maar mijn gevoel zegt dat we vandaag een hele grote stap in de goede richting hebben gezet. Een stap naar een kankervrij leventje. We zijn er nog lang niet, dat staat als een paal boven water, maar dat deze klier schoon is en niet kwaadaardig is alleen maar perfect.

Even een klein dingetje. De klier die er afgelopen vrijdag is uitgehaald blijkt uit nader onderzoek toch geen klier te zijn. Het is een stukje bindweefsel met vet. Vreemd, maar zoals ik het nu begrijp zien ze erop de echo dus hetzelde uit. De chirurg, mevrouw Han, was vrij zeker van haar zaak en heeft aangegeven dat alles volgens haar weg is. Om haar laatste twijfel weg te nemen is er nog wel een echo nodig. Deze echo zal tijdens de chemokuur van volgende week plaats vinden. Jaaaaaa, jullie lezen het goed. Het tweede goede nieuws van vandaag was dat haar bloedwaardes waren gestegen en de chemo tot nu toe "gewoon" door kan gaan.




Ik weet dat het allemaal erg vreemd klinkt. De zieke arm is weg de klieren zijn verdwijnen en de longen zijn schoon, maar toch kuren ze door en wij zijn blij. Uiteraard zijn we niet echt blij met de chemo, maar dit moet gebeuren om de eventuele verdwaalde kankercellen, die er niet meer zijn hoor, om zeep te helpen. Of de weerstand van Fleur hier veel last van heeft is afwachten. Tot die tijd genieten we van het goede en fijne nieuws. Jullie morgen veel plezier en geniet net als mij ook van alles en iedereen om je heen.

Dikke knuffels van een Laafje.

8 opmerkingen:

  1. Wij slapen goed vanavond dat weet ik zeker,we hebben er al op gedronken PROOST!!!.......en over twee weekjes drinken we verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje jpngens Wat een GEWELDIG nieuws, Echt ONWIJS!!!!!!! Ik hoop dat jullie ook mogen genieten van een paar gezellige kerstdagen met de hele familie, Hé HEERLIJK om dit nieuws te horen zeg. Nou onwijs veel sterkte met alles en een hele dikke kus van HANK.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook zo lekker geslapen na dit nieuws? Onze feestvreugde daalde echter wat toen we opstonden: VERWARMING UIT. Koud ......brrr!
    mama

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi lieverds,
    Wat een goed nieuws!!!!!!
    Hele dikke knuffel Eus Els en de kids

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo dat is nog eens een mooi kerstkado !!! Weer een stapje dichterbij de overwinning.
    Fijne kerst.

    Liefs van Danny en Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijne kerstdagen

    Groetjes Mireille,Bart,Sanne,Daan en Femke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een geweldig nieuws allemaal deze keer.
    Voorlopig hebben jullie dit te pakken.
    Dat is toch wel even lekker de Feestdage ingaan zo!!
    Dussssss.....geniet ervan!!!
    Liefs Maria en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een groot nieuws, wat goed dat jullie met dit fijne gevoel de kerstdagen in kunnen gaan, geniet ervan, dan doen wij dat ook!
    Heel veel liefs van Robert Ingrid Romy en Dominique

    BeantwoordenVerwijderen