donderdag 28 juli 2011

Even vlug een blogje.....

Zo en nu weer eens een blog die 's-avonds gemaakt wordt. De meiden liggen op bed en dit keer ligt Nicole boven. Nicole........ehh.......dat is volgens het trouwboekje mijn vrouw. Jaja mensen, ik ben van mening dat een relatie vanaf het eerste begin goed moet zitten. Is dit niet zo dan bestaat de kans dat een relatie in onze situatie klapt. Al 2 jaar zit er een wig tussen ons in, maar kan gelukkig melden dat hij niet verder wil zakken dan dit niveau. We persen hem er terzijnertijd wel weer uit en het belangrijkste is nu dat we elkaar even laten gaan. We praten volgens mij wel genoeg en voelen elkaar goed aan. Nee....ik ben blij dat ik deze vrouw toen tegen het lijf ben gelopen.

Vandaag was het een lange dag. Fleur heeft bijna de gehele dag op bed gelegen en had eigenlijk de puf niet om iets te gaan doen. Erg vervelend en dan druk ik het nog zachtjes uit. De achterdeur staat de hele dag open en het geschreeuw van de kinderen is duidelijk hoorbaar. Aiai, dat moet pijn doen bij Fleur. Ze vraagt ongeveer driehonderd keer per uur wie er buiten loopt om vervolgens verder te gaan met liggen. Als ik haar dan zo zie liggen breek ik door het midden en kan alleen maar denken "hoe zal ze zich voelen". Het gevoel van wel willen, maar niet kunnen spelen lijkt me meer dan verschikkelijk.

Naast het vele liggen heeft madame soms een kleine hoestbui. Nicole en ik zijn het ondertussen wel gewend, maar wat doet het ons zeer als we dit zien. Het is dat de slokdarm, longen en alles wat van binnen zit vastzit anders had het nu op een hoopje gelegen. Als je bij ons achter op het veld rondloopt is het te horen. Na een minuut of wat vechten is het over en ligt de boosdoener, een kleine roggel, in een bekertje. De roggel is zo groot dat wij, gezonde mensen, hem er met een diepe zucht of kuch uit kunnen hebben. Fleur lukt het dus ook, maar het kost enorm veel energie.

Al met al kunnen we zeggen dat we vandaag een mindere dag hebben, maar dat we trots zijn op ons meisje. Ze vecht als een beer, loopt alleen naar de wc en weer terug, pakt de rust die ze moet hebben en probeert tussen de bedrijven door ook nog iets te eten. Een topprestatie in haar situatie !!!!!!!

Nou het is ondertussen 23.35 uur en ga Fleur maar eens prikken. Dit is even nodig omdat mevrouw de laatste avonden in haar suikers een beetje hoog zit. Voor de rest wens ik vanuit hotel waaienberg iedereen veel plezier toe en zal de weergoden eens een mailtje sturen met de vraag waar de zon blijft.

Laafje Joost

8 opmerkingen:

  1. als ik de zon zie zal ik hem naar jullie sturen.kom op joris jullie doen het goed een diikke knus (een knus is een knuffel en een kus samen)groetjes uit hunsel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het valt allemaal niet mee. De spanning en angst om Fleur en dan ook je relatie nog fris en fruitig houden. Ga er maar aan staan. Als de basis maar goed is en dat is hij (gelukkig).
    Schouder aan schouder fietsen jullie tegen de storm in en jullie torsen loodzware bagage mee. Moed houden jongen -makkelijk gezegd ja- maar dat het niet meevalt begrijpt iedereen.
    Voor vandaag duim ik voor een beetje zon!!
    mama

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Joost,
    Ken je het spreekwoord: "Al zijn de stormen nog zo fel, de liefde overwint hem wel".
    Dat bordje hangt al jaren bij mijn ouders in huis. Zij hebben nl. ook een kind moeten afgeven en hebben een 2e kind (mij dus) bijna moeten afgeven aan kinderkanker. Deze mensen hebben dus ook al heel wat stormen doorstaan, maar zijn ondanks al dat verdriet al 51 jr. bij elkaar....

    Ook jij en Nicole redden het wel, zoals je mams al zegt, als de basis maar goed is.....

    En wat die weergoden betreft. Steek daar maar niet al teveel energie in, al is meer zomer en zon zeer welkom
    Sterkte, survivor

    BeantwoordenVerwijderen
  4. goed hoor dat fleur zo vecht tegen alles
    dat komt ook omdat ze zulke lieve mensen om zich heen heeft, dat geeft haar de energie en kracht om vol te houden.
    al zou ik en vele andere met mij de hoestbuien zo over willen nemen om fleur daarvan te kunnen ontlasten en zou jezelf als eerste in de rij staan.
    en idd als de bassis goed is komt de rest vanzelf weer en dat gaat bij jullie lukken dat kan niet anders zoals jij over je kinderen en vrouw schrijft
    hou vol.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anouschka,mama van Nienke*29 juli 2011 om 14:41

    Pfff,
    Wat een ups en downs weer.
    Jullie relatie zit zeker goed!!! Dat hebben jullie nu al wel laten zien. Als je in zo'n situatie zo omgaat met elkaar zit het wel goed!
    Het wordt zelfs vaak veel sterker of het gaat kapot bij sommige in deze situatie.
    Wat moet het voor Fleur zwaar zijn om al die kinderen te horen.. en wat moet het voor Roos zwaar zijn om alleen buiten te spelen in de wetenschap dat haar zus dat niet meer kan.
    Ik leef zo met ze mee... en met jullie.
    Weer heel veel sterkte voor de komende dagen. Dat er maar veel upsjes bij zitten voor coole Fleur,

    Heel veel liefs en een dikke knuffel X

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jullie vechten al twee jaar als gezin tegen kinderkanker. Dat deze ziekte veel verdriet geeft en kapot maakt is wel duidelijk, maar jullie relatie kapot maken gaat zeker niet lukken. Iedereen die het blog leest, weet hoe sterk de liefde voor elkaar is.

    Kus Conny,

    BeantwoordenVerwijderen
  7. dikke kus uit Curacao29 juli 2011 om 15:18

    lieve lieve schatten wat is het moeilijk om zover bij jullie vandaan te genieten en wetend dat jullie zo moeten vechten!!Hou vol lieverds ,volgende week komen we langs en een dikke kus voor opa's en oma's.Diyou heeft wat zand van Blue Bay voor Fleur.We gaan ze zometeen naar het vliegveld brengen om naar Bonaire te vliegen.Heel veel liefs en we denken aan jullie!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hou elkaar stevig vast....
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen