donderdag 14 juli 2011

Puffen.....

Of dit een blog gaat worden die jullie willen lezen dat weet ik niet, maar om nu te schrijven dat het allemaal goed gaat vind ik ook niet fair. Dus lieve kijkbyuisbloglezertjes van me hou je vast.

Nicole en ik hebben de afgelopen dagen erg veel dingen gedaan die nodig zijn voor de laatste dag. Een meer dan heftig onderdeel kan ik jullie melden. Naast deze niet leuke dingen hebben we dus wat uurtjes aan de kist gerommeld, ons wat verdiept in de herdenkingskaart, de begravenisondernemer, dokter en het Sophia zijn weer gebelt, draaiboek van de kerk enigsinds in elkaar geklungelt, bloemist gesproken, maar het meest vreemde en bizare waren toch wel de foto's.

Vele uren en avonden heb ik achter de computer gezeten om de negatieven van vroeger om te zetten in een digitaal bestandje. Vervolgens zijn alle foto's die op een cd gebrand waren ook weer op de externe harde schijf gezet met het eind resultaat dat we we ongeveer een foto of duizend over hielden waar alleen Fleur op stond. Duizend foto's is iets wat te veel en, je gelooft het of niet, maar samen met Fleur hebben we de leukste en mooiste uitgezocht. Ja mensen het is echt waar, Fleur heeft meegekeken en heeft aangegeven welke foto zij het mooiste vind of waar een speciale gedachten achter zit.

Zoals jullie lezen heb ik ook een speciale belronde gedaan. We zaten vol met vragen en gelukkig zijn er een hoop van beantwoord. Een aantal van die antwoorden kregen we van de huisarts. Deze hebben we vandaag gebeld met de mededeling dat er maar eens iemand moest komen. Dit is gebeurd en na een flinke luisterbeurt op de longen weten we dat er geen vocht in zit, maar dat de linkerlong ook niet helemaal funcitioneerd zoals het moet. Hier schrokken we niet van en weten dondersgoed dat die gore kut kanker daar ook zijn werk doet. Naast deze ellende hebben we wel een pilletje gekregen tegen het hoesten en mag mevrouw tegenwoordig ook gaan puffen. Het puffen word gedaan om haar iets makelijker te laten ademen. Dit werkt en Fleur heeft nu al aangegeven dat ze dit erg fijn vindt.

Wat ook niet fijn is is dat de beult in haar onderbuik soms erg kan gaan jeuken en dat het slapen op zolder ook een hele opgave is. Als mevrouw eenmaal slaapt, nu is het 00.30 uur en ze is nog wakker, slaapt ze goed. Ook moet madame er iedere nacht uit om te plassen.  Geen probleem zou je zeggen, maar het idee dat ze de trap af en op moet maakt haar erg verdrietig.

Tsjaa en op deze manier staan er twee dagen omschreven in een notendop. Die doppen zou ik met alle gemak kunnen vergoten tot skippyballen, maar daar heb ik eigenlijk niet zoveel zin in. Waar we wel zin in hebben is de verjaardag van Nicole. Deze word vandaag, de veertiende, in het klein gevierd en van de week ietsje groter. Verjaardag betekend ook kadotjes en die ga ik nu inpakken. Dus mensen weltrusten en tot van de week.

laafje

10 opmerkingen:

  1. Lieve mensen,

    Heftig, heftig, heftig, maar wat mooi dat Fleur heeft mee uitzoeken naar de mooiste foto's en de betekenis daarachter. Fijn voor Fleur dat ze mag puffen en zich daardoor beter voelt. Nicole bij deze van harte gefeliciteerd en jullie allen een hele fijn verjaardag toegewenst. Het is helaas slecht weer, maar jullie zijn allemaal de zonnetjes in huis!!

    Groetjes van familie Bosman (kevin)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi,
    ik heb de blog gelezen en daar wordt je toch weer helemaal stil van.
    Ik heb dik kippevel en de tranen staan in mijn ogen.
    Ik... Ik... Ik... zoek eigenlijk naar woorden, want wat kan je hier nou op zeggen.

    Ik zie dat jullie ongelooflijk sterk zijn en veel kracht hebben om dit te doen en te doorstaan en ik kan alleen maar wensen dat het er in overvloed zal zijn de komende tijd.

    Lieve mensen geniet van elkaar, bewonder elkaar.

    Heel veel liefs,

    Marian Seijsener

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve zoon,
    Allereerst natuurlijk "Van harte gefeliciteerd met de 38e verjaardag van je vrouw" en daar hoor ik dan achteraan te zeggen: "en nog vele jaren in goede gezond met jullie hele gezin".
    Minimaal duizend keer per uur wordt dat immers gezegd, jaar in en jaar uit. Dat hóórt immers zo. Je wenst iemand veel geluk en gezondheid toe, hoe ironisch, in dit geval. Het blijkt gewoon gedachtenloos gezegd te worden door ons allemaal, totdat ... de situatie drastisch verandert en dàn is het allemaal niet zo "gewoon" meer.
    Een heftig blog, geen "leuk" blog, maar helaas, wat moet dat moet (oh zo makkelijk gezegd).
    Wel fijn dat "het puffen" voor Fleur verlichting brengt!
    Toch gefeliciteerd en een fijne dag (we zien jullie straks) en hopen op beter weer zaterdag.
    mama

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kippenvel, koude rillingen, knoop in de maag....
    Kussss.....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ga je een dezer dagen even mailen Joost , heb uit gebruikerservaring nog wel wat handige tips . Welke niemand je verteld maar wat je zelf weer moest uitvinden. dat klinkt jullie vast niet onbekend in de oren dit fenomeen :-(

    Liefs voor jullie allemaal

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Peter, Debby en Quinten14 juli 2011 om 09:24

    Respect voor de manier waarop jullie alles aanpakken, respect voor de manier waarop jij schrijft en heel veel respect voor jullie grote kleine meid Fleur!!
    Hoop dat jullie nog lang van elkaar mogen genieten...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Moeder uit Kaatsheuvel14 juli 2011 om 10:33

    Iedere ochtend, eerste wat ik doe, kijken naar 3 blogs over zieke kindjes. Twee nog in de volle fase van chemo en die van jullie... Het valt me wel enorm zwaar wat ik lees maar het is een soort zelfbescherming voor wat komen gaat met een dierbare. Vandaag (13 juli) ben ik jarig, mijn kinderen brengen me een cadeautje op bed. Dat zal bij jullie vast niet anders zijn, maar wel een verschillend gevoel. Het mooiste om te krijgen voor je verjaardag is toch wel het bericht dat ze zich vergist hebben en je dochter beter gemaakt kan worden. Helaas ik moet niet dagdromen, de realiteit is anders. Daarom wens ik jullie vandaag, ondanks het sombere weer een fijne dag samen. Ook wil ik nogmaals aanhalen dat ik jullie allemaal super sterk vind. Het valt niet mee je laatste uren op aarde te moeten plannen. Zo knap van jullie allemaal! Heel veel liefs gewenst en een dikke knuffel.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lieve Joost

    Gefeliciteerd met je vrouw en geniet van deze dag.
    Met kippevel heb ik je blog weer gelezen en wat zal het een moeilijke week zijn geweest voor jullie .Wel fijn dat er nu een hoop geregeld is en dat Fleur er zelf aan mee heeft kunnen werken. Het klinkt raar als ik het opschrijf maar je weet wat ik bedoel.
    Ik vind het vreselijk en met mij iedereen denk ik dat jullie en vooral Fleur dit allemaal mee moeten maken. Heb er eigenlijk geen woorden voor voel alleen maar pijn en machteloosheid .
    Lieve schatten probeer op deze regenachtige dag te genieten van elkaar en tot gauw.
    x ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  9. DIEP RESPECT voor jullie alle vier,neem nog maar een stevige borrel op nicole,en ik hoop dat jullie ondanks alles toch een fijne dag mogen hebben,gr yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Echt veel respect voor jullie en ook voor Fleur hoe jullie het allemaal doen... Hoe ook fleur de foto´s kijkt welke wel en niet kunnen.. echt zo diepe respect...

    BeantwoordenVerwijderen